Annonce
Ugeavisen Haderslev

Rune åbner en nørd-hule i Haderslev

Rune Hansen betegner sig selv som en rigtig nørd. På hans T-shirt står der Copenhell, der er navnet på en københavnsk festival med heavy metal musik:- Der er også mange indenfor det miljø, der er nørder, konstaterer han. Foto: Dorthe Rasmussen

Først i december åbner Rune Hansen butikken Toys'n'Loot i Nørregade 26 A i Haderslev. Det bliver en "rigtig nørd-hule" for samlere af actionfigurer, merchandise fra film og rollespil og tegneserie med kendte superhelte.

Annonce

HADERSLEV: - Hvor almindeligt er det lige, at en 39-årig mand har Star Wars figurer stående i sin stue, spørger Rune Hansen grinende.

Han giver selv svaret.

- Nej, det er nok ikke almindeligt. Men jeg har altid været en nørd, og sådan er det bare!

Siden barndommen har det været en passion for ham at samle på actionfigurer blandt andet He -Man og merchandise blandt andet fra Star Wars filmene.

Det er blandt andet de ting, som Rune Hansen sælger i sin butik Toys 'n' Loot, som han åbnede som webshop i februar 2018.

- Jeg har ligeledes haft stand på flere messer blandt andet Randers Sci-Fi-Con og Nørd-marked i København henover sommeren, men jeg føler dog, at nu er en fysisk butik det rigtige næste skridt for virksomheden, fortæller Rune Hansen.

Han har fundet et egnet lokale på adressen Nørregade 26 A.

Det er inde i gyden ved Nørreport (Dannevirkekiosken), hvorfra der også er gennemgang til livstils-butikken Lohmann på Jomfrustien.

- Jeg anede faktisk ikke, at stedet eksisterende, før min mor fortalte mig det. Det bliver en hyggelig gyde, når facaderne på bygningerne bliver pudset op til foråret, konstaterer Rune Hansen, som selvfølgelig håber, at hans butik kan få endnu flere til at opdage den hemmelige gyde.

Senest har der været kreativ værksted i butiks-lokalet, så der er en del malerpletter på gulvet, der skal fjernes, før han er klar til at åbne.

- Lige nu står alle kasserne med varer opmagasineret hjemme ved min mor, for jeg har ikke selv plads til dem derhjemme, fortæller Rune Hansen og griner igen.

Han fik idéen til at åbne Toys 'n' Loot, da han - som mange andre gør i januar måned - besluttede sig for, at han ville rydde op i sine ting.

Men da han åbnede de gamle kasser med legetøj og figurer, blev han grebet igen.

- Jeg fandt ud af, at der er et marked herhjemme for den slags ting, og jeg kom i snak med flere mennesker rundt om i miljøet. Der er jo et stort samlermiljø blandt voksne for de ting, vi legede med som børn, konstaterer han.

I butikken vil han byde på et bredt sortiment af både nyt og brugt legetøj, actionfigurer, merchandise fra film, TV og rollespil.

- Der vil også være brætspil, som man ikke kan finde i de gængsne legetøjsbutikker. Desuden vil der være en afdeling med brugte spil til konsoller, og der vil også være lidt tegneserier, fortæller Rune Hansen.

Hans forbillede er butikken Farao's Cigarer i københavn, der er et mekka for samlere.

- Jeg vil gerne lave noget tilsvarende her - men selvfølgelig i en mindre målestok. Vi har i dag ingen butikker her i området for samlere af den slags ting, konstaterer Rune Hansen.

Han er ud af en familie af selvstændige, så det ligger lidt i blodet på ham.

Gennem sin webshop har han mest solgt til det danske marked.

- Men der er også røget noget til Canada og Tyskland. Mit fokusområde har været de serier af figurer, hvortil der er en tegnefilm eller en historie, som folk kan huske, fortæller Rune Hansen.

Der er også en anden mindre nostalgisk grund til, at han elsker gammelt legetøj.

- Legetøj fra 80'erne og 90'erne holder bare længere. Dengang var det designet til at kunne holde. I dag er der for meget bras i for dårlig kvalitet, konstaterer han.

Han indledte sin karriere som nørd, da han gik på gymnasiet i Haderslev. Her begynder han at anmelde nye computerspil for JydskeVestkysten.

Siden tog han en uddannelse indenfor IT og har siden arbejdet som IT-specialist hos IBM i Irland, Athea I København og senest IP Nordic i Gråsten.

Nu satser han på at kunne leve af at være selvstændig med Toys 'n' Loot. Som han siger: - Det bliver en rigtig nørd-hule!

Lige nu er planen, at butikken åbner lørdag den 1. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce