Annonce
Ugeavisen Haderslev

Ryst ikke posen! Stop volden mod et skabende sind

Johannes Gjesing.
Annonce

- Så kommer jeg rundt med de gule labels. Skriv på dem lige det, der falder jer ind. Og hæng dem så op på væggen, lyder det begejstret fra konsulentens mint-pastilduftende mund.

Jeg er til et møde, hvor vi er ”i proces”. Der skal tænkes ”ud af boksen og rystes poser”.

- Hvor er I gode” lyder det fra mint-pastillen, som talte han til en flok pattebørn, der lige har lært at lave fingermaling:

- Man skulle tro, at I har prøvet det før.

Det har vi også!

For man skal snart tænke ”ud af boksen” overalt. På skoler, på arbejdet, i fritiden skal der konstant kastes ”bolde op”. Vi har nemlig bildt hinanden ind, at det eksisterende og kendte er skidt. Forandring og tiltag er modsat godt!

Konsulenten laver cirkler med mål, delmål og drømme, inden han takker af med et ”held og lykke i den videre proces”.

Så sker der ofte ikke mere. For når den sidste label er pillet ned, kan ingen huske, hvad det var, der skulle ske. Heldigvis! For det er da et sundhedstegn! Nuvel, det kan være sjovt med nye ideer. Men de skal vokse stille frem af det, vi kender! ”At ryste posen” er derimod vold mod det skabende sind!

Mon ikke det er på høje tid at stoppe med at ”ryste posen”? Og i stedet for at se hen til de omstillingsparate, skal de tilbageskuende og u-forandringsparate frem i lyset. Det fortjener de! For det er dem, der holder sammen på verden!

For tænk dig en verden, hvor alt hele tiden skulle forandres! Vi ville ikke kunne finde rundt. Vore medmennesker ville blive som fremmede, når de konstant skifter holdninger, udseende og køn. Og man ville ikke ane, hvem man selv er. Frygteligt!

De tilbageskuende og tvære står som bolværk mod dette forandringsvanvid. De holder trofast fast i rutiner, traditioner og vaner og sørger for, at verden ikke løber af sporet, når de siger: ”Nej”!

De vrisne må vi hylde! De står på bremsen og passer på den verden, vi kender og sikrer sammenhængskraften!

De mint-pastilduftende konsulenter – send dem på kursus og lær dem at bære en sur mund med stolthed!

Sognepræsten i Gram er ved at være træt af mint-pastiller og post-it-sedler. Hvorfor skal alting forandres? Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce