Annonce
Ugeavisen Haderslev

Så er Padel Club Haderslev i gang

Fra venstre er det Kenneth From, Henning Gregersen og Philip Lykkeskov. Der ligger 15 kg sand pr kvadratmeter på de blå baner. Når der er spillet på banerne i noget tid, så kan man ikke længere se sandet. Foto: Stine Hygum
Nu er der mulighed for at kaste sig over padel tennis. Padel Club Haderslev åbnet - bevæbnet med bat og bolde.
Annonce

HADERSLEV: Banerne i Padel Club Haderslev på Christian X's Vej er indviet. Siden i mandags har det været muligt at kaste sig ud i den populære sportsgren.

Bag Padel Club Haderslev står Kenneth From, Henning Gregersen og Philip Lykkeskov.

De skulle være åbnet den 1. maj, men det satte corona en stopper for.

- Både baner og montører skulle komme fra Spanien - og det kunne de af gode grunde ikke, siger Kenneth From.

Men nu er alt på plads - lige fra sandet på banerne - 15 kg pr kvadratmeter - til det specielle lys, som har en særlig styrke - og som aktiveres i de tidsrum, hvor der er bestilt baner - og slukkes igen efter endt spilletid, så man ikke bare kan blive ved med at når der er bestilt baner.

- Når man bestiller en bane, så får man en kode - og så lukker man sig selv ind, forklarer de tre indehavere, der ofte vil være til stede i hallerne.

Lige nu er der to baner klar. En double og en single, men til august åbner der yderligere fire doublebaner.

Når man spiller padel tennis, så er det også tilladt at spille op i loftet. På de to baner, der er taget i brug, er der 6,5 meter til loftet.

- De fire nye baner får 11 meter til loftet - det kunne vi lige så godt gøre, når muligheden nu var der, siger Henning Gregersen, der forventer, at de nybyggede baner er klar til 1. august.

Padel Club Haderslev

Padeltennis er en mellemting mellem tennis og squash.

Man spiller to mod to på en bane, der er 10x20 meter og indhegnet af glasbander.

Padel spilles med et bat og en tennisbold med et lidt lavere tryk end normale tennisbolde.

Padelsporten er en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark.

I 2018 var der 32 baner på landsplan. I 2020 er der 100 baner.

Man kan se mere til Padel Club Haderslev på www.padelclub.dk, på Facebook eller på Instagram.

Annonce

En sport for alle

- Padel tennis er for alle aldre - man kan spille det lige fra man kan holde et bat, siger Henning Gregersen.

Ifølge de tre indehavere, der selv er flittige på banerne, så kræver det ikke det store boldøje at kaste sig ud i padel tennis.

- Man bliver hurtigt meget bedre til spillet - så man får hurtigt blod på tanden, siger Philip Lykkeskobv, der vuderer, at en nybegynder allerede efter en to-tre timer på banen vil kunne mærke, at vedkommende bliver bedre.

Det er planen, at der skal være turneringer i Padel Club Haderslev. På sigt skal det ikke kun være for dem, der bruger banerne i Haderslev, men fra andre dele af landet. Eksempelvis Padel Club Kolding, som Lykkeskov, Gregersen og From samarbejder med.

- Til at starte med vil vi lave vores egen turneringsstruktur - med ligaer osv, men det giver først mening at gå i gang med det, når vi har taget de sidste fire baner i brug. Så er der et spillergrundlag til det, siger Philip Lykkeskov.

Der er også planer om, at man kan blive introduceret til spillet.

- Vi har reglerne hængende, men vi vil på sigt også lave nogle arrangementer, hvor man kan lære om spillet, siger Kenneth From.

Hvis man kan holde et bat, så kan man spille padel tennis, lyder det fra de tre indehavere af Padel Club Haderslev.Foto: Stine Hygum
Der er også borde og bænke, så man kan sidde og hygge sig, når man er færdig med at spille. Der er mulighed for at købe drikkevarer og bolde - begge dele finder man på køl. Der bliver også lave et børneområde - blandt andet med Playstation.Foto: Stine Hygum
Mankan låne både bolde og bat i Padel Center Haderslev - og der vil i løbet af kort tid også være mulighed for, at man kan købe sit eget bat. Foto: Stine Hygum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Annonce