Annonce
Ugeavisen Haderslev

SønderjyskE skal ud og kæmpe i kvalifikationsspillet

SønderjyskE smed det hele frem til sidst for at få et point med hjem fra Farum, men desværre lykkedes det hverken for Stefan Gartenmann, Lawrence Thomas eller andre SønderjyskE-spillere at få udlignet. Foto: Gaston Szerman, SønderjyskE
SønderjyskE var ét mål fra at komme i mesterskabsspillet, men skal nu i stedet ud i kvalifikationsspillet, hvor det først og fremmest handler om overlevelse, men der er også en bagdør til Europa.

Fodbold er følelser, og søndag gjorde det ondt, da SønderjyskE på grundspillets sidste dag missede adgangen til mesterskabsspillet i 3F Superligaen.

Kampene i 22. runde udviklede sig sådan, at SønderjyskE skulle bruge uafgjort på udebane mod FC Nordsjælland, men hjemmeholdet vandt 2-1, efter Emil Holm brændte en stor chance i overtiden, der ellers kunne have sendt SønderjyskE i mesterskabsspillet.

I stedet endte det med en syvendeplads og en tur i kvalifikationsspillet, hvor der nu venter ti kampe mod de øvrige fem hold i den nederste halvdel af tabellen.

For SønderjyskE gælder det først og fremmest om at holde sig væk fra de to nederste pladser, der betyder nedrykning. SønderjyskE har, inden det går løs den 4.-5. april, otte point ned til Lyngby Boldklub under nedrykningsstregen.

Men det er også ting at opnå i kvalifikationsspillet. Først og fremmest er der en gulerod i at blive på syvendepladsen, som i sidste ende vil give en playoff-kamp mod det hold fra mesterskabsspillet, der sidder på den yderste Europa Cup-billet. Her har SønderjyskE – eller et af de andre hold i kvalifikationsspillet – mulighed for at drille et tophold og tage turen ud i Europa via bagdøren.

Som bekendt lever SønderjyskE også i Sydbank Pokalen. Her er holdet nået til semifinalen, hvor FC Midtjylland venter over to kampe den 8. og 15. april. Drømmen lever, som er Sydbank Pokalens motto, passer meget godt på SønderjyskE’s situation lige nu.

Stefan Gartenmann var naturligvis ærgerlig efter nederlaget i Farum i søndags, men han er nu klar på at jagte de muligheder, der fortsat er i denne sæson.

- Vi skal selvfølgelig gå efter at vinde det her kvalifikationsspil. Vi skal lige op på hesten igen og så ud og vinde en masse kampe i foråret og tage noget med videre til næste sæson, så vi ikke giver os selv nogle dårlige forudsætninger, men bygger videre på noget af det gode, vi trods alt har, siger Stefan Gartenmann.

SønderjyskE spiller ikke i den kommende weekend, hvor 3F Superligaen ligger stille, mens der spilles landskampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce