Annonce
Ugeavisen Haderslev

Se det genfundne vægmaleri

Bentemarie Kjeldbæk udstiller frem til jul i den tidligere Dannevirkekiosk i Nørregade. Under renoveringen af lokalerne dukkede et vægmaleri op af den kendte Hadelslev-maler Kai Trier. Det inspirerede Bentemarie til to af de værker, som kan ses i udstillingen. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Annonce

HADERSLEV: Kunstneren bag det maleri, der blev genfundet under renoveringen af den tidligere Dannevirkekiosken i Nørregade, er den kendte maler Kai Trier (1902-1990), som havde bopæl i Haderslev og i 1936 modtog Haderslev Bys Legat.

Maleriet er formodentlig malet i 1940'erne, og motivet er fra torvedag på Gravene i Haderslev.

Kunstneren Bentemarie Kjeldbæk udstiller i øjeblikket sin  værker i den tidligere Dannevirkekiosk, som i øjeblikket fungerer som et pop-up galleri.

Bag galleriet står Galleri Tønder,  som ejes af den tidligere VUC Syd-direktør Hans Jørgen Hansen.
Malerierne kan ses i galleriets åbningstid af alle interesserede torsdage og fredage fra klokken 12.00 til 17.30 samt lørdage fra klokken 10 til 13 frem til lørdag den 19. december, oplyser daglig leder Susanne Fricke.

Bentemarie Kjeldbæk har med inspiration fra Kai Triers genfundne vægmaleri malet de to nyfortolkninger, “kvinden med tulipaner” og “fontænen”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce