Annonce
Ugeavisen Haderslev

Sexisme: - Jeg stikker hånden direkte ind i hvepsereden

Nanna Lei Kongsted-Blomgreen er indehaver af Frisør Lei på Stormklokken i Haderslev. Foto: Stine Hygum
Annonce

Jeg våger pelsen og stikker hånden direkte ind i hvepsereden. Sexisme er et højaktuelt ord i disse dage. Det er åbenbart nødvendigt at sætte fokus på problemet.

Det undrer mig virkelig, at sådan noget finder sted i dagens Danmark. Det gør mig gal. Jeg synes, det er trist for de kvinder (og mænd), som er blevet forulempet på den ene eller anden måde. Det hører ingen steder hjemme, og jeg synes, at nogle af de historier jeg har hørt, er både ulækre og triste, og jeg tager i den grad afstand fra det. Jeg kan også godt give et skulderklap til dem, som har sat fokus på problemet, og til dem som har fortalt deres historie offentligt. Især hvis det kan hjælpe og støtte en anden i samme situation.


Jeg synes, det er trist for de kvinder (og mænd), som er blevet forulempet på den ene eller anden måde. Det hører ingen steder hjemme, og jeg synes, at nogle af de historier jeg har hørt, er både ulækre og triste, og jeg tager i den grad afstand fra det.

Nanna Lei Kongsted-Blomgreen


MEN, nu kommer det! Jeg synes ærlig talt det er gået lidt over gevind. Og indimellem syntes jeg det er blevet en offentlig gabestok, hvor vi hænger især mændene ud. Ingen skal finde sig i at blive gramset på eller det der er værre. Men når det så er sagt, så har jeg også hørt om kvinder, der har følt sig forulempet, fordi de har fået at vide, de havde pænt hår eller at de af den samme mand jævnligt fik at vide, de så godt ud. Og jeg synes faktisk, at det er lige så trist, at man skal være bange for at give hinanden et kompliment (for det er, hvad det er i min verden) fordi man frygter at blive opfattet som en gammel gris eller noget værre. Det er trist, hvis vi skal til at overveje hvert et ord vi siger - i frygt for at blive misforstået.

Jeg savner lidt af få skilt tingene ad i denne debat. Vi har de virkelig krænkede, som har været udsat for direkte overgreb eller på anden vis blevet berørt fysisk, og så har vi ”de andre”. Jeg syntes tingene bliver blandet sammen og ligestillet. Det er to vidt forskellige ting i min verden. Jeg ville ønske, man også kunne trække på skulderen indimellem og tænke: ”Store idiot” og så trykke på pytknappen.

Eller åbne sin mund og frabede sig upassende bemærkninger, hvis man føler det er det, de er. I stedet for bare at lade stå til, og gå i ”offerrollen” og vente på der kommer en ny Sofie Linde og løfter op i skørterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Døde poeters klub

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Annonce