Annonce
Ugeavisen Haderslev

Sidste omgang på Ras: - Nu går vi hjem og bager småkager

Haps, skal vi lige have en snaps? Karina Keldberg og Søren Steensholdt  holdt tidligt juleferie. De arbejder begge i restaurationsbranchen. Nu vil de hjem og bage småkager, erklærede de i baren to timer før lukketid. I baggrunden Ole Flintrup fik også lige skyllet et par øl ned i godt selskab på Ras, inden han skulle gå hjem og passe sig selv. Foto: Dorthe Rasmussen
Vennerne Karina og Søren var blandt de stamgæster på Ras, der var ude og få en sidste omgang inden nedlukningen. Hos Tappo er kokkene klar med et nyt koncept, My Chef, hvor man kan hente en tre retters gourmet-menu.
Annonce

HADERSLEV:  Cigaretrøgen lå tykt i lokalet, og værtshusholder Ricco Jensen  løb spidsrod mellem gæsterne med bestillinger.

Var der tid til en ekstra omgang?

Der var gang i fadøl-anlægget på værtshuset Ras, da avisens udsendte kiggede ind et par timer før lukketid klokken 16.

For anden gang skal barer og restauranter holde lukket i bestræbelserne at stoppe smittespredningen af covid-19. Indtil videre gælder restriktionerne til den 3. januar.

- Selvfølgelig er det træls, men når man kigger på smittetallene, så er det nok desværre nødvendigt, konstaterede Ricco Jensen.

I baren sad stamgæst Carsten Autzen, og han var corona-træt.

- Jeg kommer tit og får en øl her i baren, også mellem jul og nytår.  Hvad jeg så skal lave? Ja, jeg må jo blive derhjemme og læse nogle bøger, sagde Carsten Autzen og tog sig et hiv af cigaretten.

Karina Keldberg Jensen og Søren Steenholdt  havde ikke tænkt sig at læse flere bøger.

De arbejder begge i restaurationsbranchen.

- Jeg tror, at vi skal hjem og bage julesmåkager. Det har vi snakket om. Vi må jo få det bedste ud af situationen og lave lidt julehygge for os selv, konstaterede Karina.

Hun laver også sin egen julesnaps, men julefrokoster med venner og familier bliver der ikke så meget af i år.

Hans Schmidt havde set skriften på forsiden af dagens JydskeVestkysten.

Så lukker vi delvist ned igen.

Ja, der er ikke så meget at grine af.

Det var blevet tid til at drikke ud og gå hjem.

Annonce

Tappo klar med nyt koncept

Andre af byens restaurationer forsøger at holde den kørende med take-away.

Hos Tappo i Apotekergade har indehaver Verner Nielsen lanceret et helt nyt koncept, hvor man hver måned kan afhente en tre-retters menu tilberedt med sæsonens råvarer.

Dertil kan man bestille en tilpasset vin-menu.

- Det er faktisk en idé, vi har gået og arbejdet med et stykke tid, så det var heldigt, at vi blev færdige med konceptet, inden vi nu skal lukke for anden gang. Det er selvfølgelig træls, for julen er vores højsæson, og vi havde fuldt booket her fredag og lørdag, fortalte Verner Nielsen.

Det er køkkenens souschef Juri Nielsen, som har fået idéen til den nye take-away  kasse, der indeholder alt, hvad man skal bruge af råvarer til en tre-retters gourmetmenu, som man færdigtilbereder derhjemme.


Vi får frisk fisk leveret fra vores fiskemand hver dag. Han skal jo også overleve.

Køkkenchef Rasmus Andreas Madsen, Tappo


Køkkenchef Rasmus Andreas Madsen har brugt en fridag på at optage en video, hvor han viser, hvordan maden skal færdigtilberedes og anrettes på tallerkenen, så det er ligeså flot, som hvis man fik det serveret i restauranten.

- Vi vil have en ny menu som take-away hver måned. Man skal bare bestille 24 timer før, så er det hele klar og pakket, når man kommer og henter maden, fortæller de to kokke.

Med takeaway- kassen vil kokkene gerne gøre det nemt at have gæster derhjemme,  men det handler også om at holde hjulene i gang - både for dem selv, for restauranten og for deres leverandører her under nedlukningen.

-  Vi får frisk fisk  leveret fra vores fiskemand hver dag. Han skal jo også overleve, og det er svært, hvis alle afbestiller. Det betyder også for os, at vi kan komme herned og arbejde i køkkenet  bare et par timer hver dag,  siger Rasmus Andreas Madsen.

Kokkene Rasmus Andreas Madsen og Juri Nielsen fra Tappo har kreeret en tre-retters menu som take-away. Konceptet skal også fortsætte efter corona. Der vil være en ny menu-kasse hver måned, og der medfølger både en vejledning og en video fra kokkene på Facebook.  Dorthe Rasmussen
Værtshusholder Ricco Jensen fik tømt nogle rødvinsflasker, inden gæsterne gik hjem. I baren ses Carsten Autzen, som fik sig en sidste skænk, inden han skulle hjem og læse bøger.  Foto: Dorthe Rasmussen
Idémanden til de nye menu-kasser, kok Juri Nielsen, viser, hvor hurtigt og nemt, man kan komme ind og se Tappos tv-køkken med sin smartphone. Foto: Dorthe Rasmussen
Så er det hjem. Hans Schmidt havde set skriften. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce