Annonce
Ugeavisen Haderslev

Skal du med: SønderjyskE skal forsvare pokalen

SønderjyskE kan på torsdag genvinde pokaltitlen som det blot fjerde hold i Superliga-historien. Pressefoto
Torsdag har SønderjyskE mulighed for at skrive endnu et kapitel i historiebøgerne, når holdet spiller finale i Sydbank Pokalen for andet år i træk. SønderjyskE kommer som forsvarende mester, og de sønderjyske spillere tager til Ceres Park i Aarhus for at tage trofæet med hjem til Haderslev igen.

Hele fodbolddanmark kigger med, når SønderjyskE og Randers FC torsdag skal kæmpe om at blive pokalmester 2021.

Det er den ultimative pokalfinale, hvor der ikke kun er pokal og prestige på spil, men i år er der også en europæisk gevinst, hvor vinderen af pokalfinalen er sikret hele otte europæiske kampe efter sommerferien.

Finalen bliver i år vist på DR, så et slag på tasken sidder der vel omkring en halv million og ser, om SønderjyskE kan genvinde trofæet, som har stået i Haderslev siden triumfen sidste sommer i Esbjerg.

Annonce

Kampen spilles på Ceres Park i Aarhus, og denne gang er der omkring 8.100 tilskuere på plads. Omkring 3.600 er medrejsende sønderjyder, og dermed bliver det den klart største udebanetur for SønderjyskE’s fans, og den overgår det ellers velbesøgte Brøndby Stadion i 2016, hvor SønderjyskE vandt sølv foran omkring 1.000 medrejsende fans.

Siden SønderjyskE sikrede sig overlevelse i 3F Superligaen for små to uger siden, har holdet for alvor kunnet se frem til den store finale, og spillerne glæder sig voldsomt til at blive sluppet løs på banen i Aarhus foran et publikum klædt i lyseblåt.

I sidste sæson blev Anders K. Jacobsen den store pokalhelt for SønderjyskE, da han blev dobbelt målscorer og pokalfighter i finalen mod AaB, og angriberen kan godt mærke, at det bliver en speciel kamp at spille.

- Der er bare så meget på spil. Vi spiller så mange kampe, hvor vi siger, det er en kamp lige som mange andre, men den kamp her er med sikkerhed ikke lige som mange andre. Vi ved, at der er stor forskel på, om du går fra den kamp som vinder eller som taber. Det er bare magisk, hvis du får tingene til at spille i sådan en kamp, og du trækker dig ud som vinder, siger Anders K. Jacobsen.


- Der er bare så meget på spil. Vi spiller så mange kampe, hvor vi siger, det er en kamp lige som mange andre, men den kamp her er med sikkerhed ikke lige som mange andre. Vi ved, at der er stor forskel på, om du går fra den kamp som vinder eller som taber. Det er bare magisk, hvis du får tingene til at spille i sådan en kamp, og du trækker dig ud som vinder.

Anders K. Jacobsen.


Forsvarskrumtap Stefan Gartenmann ved, at det er de færreste, der får lov til at spille en pokalfinale og endda vinde et trofæ, som SønderjyskE gjorde sidste år, og han ser forventningsfuldt frem mod kampen.

- Det at man kan stå i sådan en finale og kan spille den her kæmpe kamp, hvor alt fokus er på dig og dit hold, og at vi så lykkedes med at vinde sidste år, det er kæmpe stort.

- Man ved, at hele Danmark følger med. Det er den største enkeltstående kamp i dansk fodbold. Det er noget, du spiller op til og lader op til igennem et helt år, og man skal vinde de rigtige kampe på de rigtige tidspunkter og være virkelig skarpe, og så ved man bare, hvor meget det betyder at vinde de her kampe, fordi man får så meget ud af det. Det er de færreste forundt at spille de her kampe og få et trofæ – det er ikke alle, der får lov at prøve det, siger Stefan Gartenmann.

Anfører Pierre Kanstrup glæder sig over, at SønderjyskE er kommet i endnu en finale, men han tager heller ikke til Aarhus for at blive nummer to.

- Det er ikke sjovt at komme i en pokalfinale og tabe den, så vi skal have hele oplevelsen med, og hele oplevelsen betyder, at vi får lov at løfte pokalen.

- Hvis vi kan vinde pokalen to år i træk, vil det være helt unikt, og specielt for en klub som os, så vi skal gøre vores ypperste for at få pokalen med tilbage, siger Pierre Kanstrup.

Der er kampstart i Aarhus torsdag – som jo er Kristi Himmelfartsdag – klokken 15.00. Hvis du ikke er en af de heldige sønderjyder, der har fået billet til Ceres Park, kan du se kampen på DR1, hvor der er optakt fra klokken 14.00.

Hvis du gerne vil have endnu mere pokaloptakt, kan du også følge med på SønderjyskE’s Facebook-side, hvor holdet sender live fra Aarhus allerede fra klokken 13.00.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Vinbonden på Årø drømmer om at udvide med besøgsdestilleri

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev Rotary Klub donerer 100.000 kr. til velgørenhedsprojekter

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Uddeling af midler til krisecenter og lektiecafe

Ugeavisen Haderslev

På Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole springer eleverne sikkert

Ugeavisen Haderslev

Få overblik over festlighederne den 29. juni

Ugeavisen Haderslev

Tysk træner skal stå i spidsen for SønderjyskE Fodbold

Ugeavisen Haderslev

Hurtig aktion: Lokal festarrangør genopliver Sankt Hans festen i damparken

Ugeavisen Haderslev

HIF-atleterne fik en god høst ved de vestdanske ungdomsmesterskaber

Ugeavisen Haderslev

Naturløb skal skabe sjove og lærerige oplevelser for børn og voksne

Ugeavisen Haderslev

Pletskud fra Haderslev by: Lokale piger vinder fotokonkurrence og en Tivoli-tur for hele klassen

Ugeavisen Haderslev

Sæsonafslutning hos Boldts

Ugeavisen Haderslev

Det bliver vildt: Tæller ned til åbningsfest for Sunset i Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Lokale laver cirkusuge for flygtninge og udsatte børn

Ugeavisen Haderslev

Simmersted Friskole udvider: Nu kan man også gå i 9. klasse

Ugeavisen Haderslev

Når dagen er længst

Ugeavisen Haderslev

Visens Skib giver to gratis havnekoncerter på Aarø

Ugeavisen Haderslev

Sct. Hans fest ved Starup Kirke

Ugeavisen Haderslev

Davidsen: Medarbejderne er blevet knap 140 år yngre efter fokus på sundhed

Ugeavisen Haderslev

Arkæologi Haderslev fejrer 500-årsdagen for hertug Hans den Ældre

Ugeavisen Haderslev

Fodplejer i Marstrup: - Det skal være en pause at komme her

Ugeavisen Haderslev

Ocean rescue camp kommer til Vedsted Søbad

Ugeavisen Haderslev

Kok-amok går live i Vojens

Ugeavisen Haderslev

Hovedsponsor forlænger hos SønderjyskE Ishockey

Annonce