Annonce
Ugeavisen Haderslev

Skolebørn har haft fokus på hele verdens børn

Mille Gori er vært for den populære omvendte julekalender. Pressefoto: Chilie Hviid Orloff
796 skoleelever i Haderslev Kommune har brugt en del af deres december på at deltage i SOS Børnebyernes Omvendt Julekalender.
Annonce

SOS Børnebyerne har for ottende gang tilbudt skoler landet over, at de kunne deltage i Omvendt Julekalender, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

I Haderslev Kommune har knap 800 elever fordelt på ti skoler i december været en del af den omvendte julekalender, hvor der har været fokus på udsatte børn.

I den omvendte julekalender er fokus på at glæde andre. Eleverne har lært noget om børn i verdens lande og har haft mulighed for at samle ind til SOS Børnebyerne.

Det er organisationens arbejde for forældreløse og udsatte børn, som de danske elever har støttet. Julekalenderen er blevet præsenteret af Mille Gori, kendt som Motor Mille fra DR Ramasjang, der hver dag har vist en film om et barn i et andet land. Det er anden gang, at Mille Gori er vært for den populære julekalender.

Omvendt julekalender

Rekordmange børn er med i Omvendt Julekalender i år. Sidste år deltog 30.000 børn, mens det højeste antal deltagere hidtil har været 51.000 børn.

Gennem de sidste syv år har skoleeleverne samlet i alt 1,9 millioner kroner ind til udsatte og forældreløse børn gennem SOS Børnebyerne.

Omvendt Julekalender består af en julekalender, der indeholder film og opgaver til hver dag i december. I hver film kan man møde et barn, der lever helt anderledes end herhjemme.

Det er gratis for skolerne at deltage i kalenderen, og det er frivilligt, om klassen vil samle ind.

Kilde: SOS Børnebyerne.

- Det bedste er at fortælle historier, som gør børn nysgerrige på sig selv og deres omverden - derfor er jeg vært på Omvendt Julekalender. Børn er nysgerrige væsner, og når vi giver dem indblik i andre børns hverdag, så får de lyst til at vide mere og gøre noget godt for de børn, de ser på skærmen. Jeg synes, at det er helt vildt vigtigt, at vi lærer børn, at vi skal hjælpe hinanden, siger Mille Gori.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce