Annonce
Ugeavisen Haderslev

SLF: Godt at udenlandske medarbejdere kan lære dansk uden at skulle betale selv

- Kendskabet til sproget er meget vigtigt for integrationen på arbejdspladsen og i det lokalsamfund, man bor i – via undervisningen får medarbejderen også en forståelse for dansk kultur, siger HR-konsulent Frida Søllingvraa, Sønderjysk Landboforening. PR-foto
Annonce

Haderslev: I den nye finanslov er det netop besluttet, at udenlandske arbejdstagere ikke længere skal betale for deres danskundervisning. Dette tiltag hilser SLF – Sønderjysk Landboforening – meget velkommen.

HR-konsulent hos SLF, Frida Søllingvraa, beskæftiger sig med rekruttering af primært udenlandsk arbejdskraft til dansk landbrug, og det har hun gjort i over 15 år.

Frida Søllingvraa har flere gange oplevet, at udenlandske medarbejdere i landbruget har droppet deres danskundervisning, fordi de selv skulle betale et gebyr:

- Vi ved, at mange har afholdt sig fra at tage danskkursus, og vi ved også, at mange landmænd har efterspurgt danskundervisning til deres medarbejdere, siger hun og fortsætter:

- Kendskabet til sproget er meget vigtigt for integrationen på arbejdspladsen og i det lokalsamfund, man bor i – via undervisningen får medarbejderen også en forståelse for dansk kultur.

SLF har tidligere haft flere forskellige samarbejder om danskundervisning til udenlandske medarbejdere. Disse samarbejdsmuligheder vil rådgivningsvirksomheden nu overveje at genoptage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce