Annonce
Ugeavisen Haderslev

Slut med havearbejde: Lokale seniorer glæder sig til at flytte i ollekolle i 2022

Fra venstre Ole Jensen og Jens Gemmer glæders sig begge til at slippe for havearbejdet, når de og deres koner flytter i seniorbofælleskab - efter planen i efteråret 2022. Men først skal parrene have solgt deres villaer på henholdsvis Grundtvigsvej og Rosenbakken i Haderslev. Foto: Dorthe Rasmussen
Jens Gemmer og Ole Jensen sidder i den gruppe, som arbejder på at stifte seniorbofællesskabet Engelparken. Sidst i januar indkaldes der til stiftende generalforsamling i foreningen.
Annonce

HADERSLEV: Der har været en overvældende interesse for det nye seniorbofælleskabet, der skal bygges på arealet mellem Simmerstedvej og Bøndergårdene, hvor F. Engel tidligere havde til huse.

En arbejdsgruppe har med hjælp fra to bestyrelsesmedlemmer fra Seniorbofællesskabet Strandhusene arbejdet med forslag til vedtægter, værdigrundlag, visitations- og boligtildelingsregler for Seniorbofælleskabet Engelparken, der bliver det tredje seniorbofælleskab i Haderslev by.

I forvejen er der Frejas have og Strandhusene, men her er der mange på venteliste, konstaterer Jens Gemmer og Ole Jensen, som sidder i arbejdsgruppen.

- Vi står nummer 45 på ventelisten til Strandhusene, og Frejas Have er ligeså håbløs, konstaterer Ole Jensen.Det er jo en beslutning, der skal modnes.

Ole Jensen, senior


Han var ikke helt klar til at slippe villaen tilbage i marts, da konen Rita skrev sig på venteliste til det kommende bofælleskab.

Nu glæder han sig til, at han og konen forhåbentligt kan flytte ind i Engelparken, der efter planen skal være færdig i efteråret 2022.

- Det er jo en beslutning, der skal modnes. Der er jo også mange ting, man bliver nødt til at skille sig af, når man kommer fra et stort hus, konstaterer de to seniorer.

Men  nu er de klar til at vinke farvel til hus og havearbejde.

Det kommende seniorbofællesskab kommer til at bestå af fem punkthuse med i alt 66 lejeboliger, fælleslokaler, hobbyrum og to gæsteværelser.

Der er selvfølgelig også elevatorer i husene.

Annonce

De yngste må være 50

For at komme i  betragtning til en lejlighed skal man være fyldt 50 år, være uden hjemmeboende børn og været interesseret i at komme andre ved.

Der er fokus på fællesskabet, og ingen skal sidde og føle sig ensomme, men man respekterer også hinandens privatliv.

HAB står som bygherre på Seniorfælleskabet, men for at komme på ventelisten skal man særskilt melde sig ind i den nye forening, der stiftes på en generalforsamling.

Den vil blive afholdt onsdag den 27. januar klokken 19.00 på Hotel Harmonien.

- Vi regner med, at byggeriet kan komme i gang i april 2021, og der vil være indflytning i løbet af efteråret 2022, siger Jens Gemmer og Ole Jensen.

De er spændte på, hvor mange der kommer til den stiftende generalforsamling, for der var omkring 600, der mødte op, da HAB præsenterede projektet tidligere på året.

- Beliggenheden har helt klart meget at sige. Det er jo tæt på byen og indkøbsmuligheder, konstaterer Ole Jensen.

Byggeriet af Seniorbofællesskabet Engelparken går i gang til foråret. Det er et spændende projekt med i alt 66 lejligheder, alle med altan mod syd. Foto: Dorthe Rasmussen

n.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce