Annonce
Ugeavisen Haderslev

Slut med hotdogs på Gravene: Finns Pølsehus bliver til shawarma bar

Mohamad Najem, her sammen med sin 11-årige søn Mahdi, har overtaget Finns Pølse & Ishus. Han overvejer at lade hotdogskiltet blive hængende som et minde. Foto: Dorthe Rasmussen
En lokal kulturinstitution har fået ny ejer. Mohamad Najem kommer ikke til at servere pølser.
Annonce

HADERSLEV:  - Nej, jeg kommer ikke til at servere pølser, fastslår Mohamad Najem med et smil.

Haderslev bliver snart et pølsehus fattigere og en shawarma bar rigere.

I juni var Mohamad Najem med til at åbne Chaplin Pizza i Apotekergade 7.

Nu er han i gang med at gøre klar til åbningen af endnu et spisested i Haderslev.

I lørdags overtog Mohamad nøglerne til Finns Pølse & Ishus på Gravene, som han vil indrette til shawarma bar.

Shawarma Town bliver navnet på det nye madsted.

Overskriften er sund velsmagende fastfood til at spise på stedet eller tage med hjem.

PÅ menukortet står blandt andet pitabrød, burgere og  pomfritter af friske kartofler, fortæller Mohamad Najem.

- Der  er mange, der har pølser og pizza, men der ikke andre steder i Haderslev, der har det, jeg vil lave. Det bliver rigtig shawarma og hjemmelavede burgere  og pitabrød, lyder det fra Mohamad.

Han vil også også introducere hadersleverne for libanesisk morgenmad - mezze - der består af fladbrød med forskelligt fyld ovenpå. Det kan for eksempel være ost og sesam eller kød.

Annonce

Ikke bange for at åbne noget nyt

Den 43-årige Mohamad har været selvstændig med forskellige spisesteder gennem 23 år.

- Jeg har aldrig været bange for at åbne noget nyt, siger han.

Han startede Chaplin Pizza i Nørregade 26.

Senere har han drevet Hollywood Pizza i en årrække, og i en kort periode også Shawarma Beirut på Torvet.

Sammen med en partner besluttede han i juni  i år at genoplive Chaplin Pizza i Apotekergade overfor domkirken.

- Vi har fået en god start,  og jeg har nu overladt stedet til min partner, siger Mohamad.

Han har lige været i Aarhus for at købe maskiner til Shawarma Town.


Man skal kunne forstå sproget og snakke med kunderne, hvis man skal drive en forretning. Det betyder rigtig meget, så kunderne føler, at de får en god service og kommer igen

Mohamad Najem, restauratør


Går alt efter planen, regner han med at åbne på Gravene om et par uger.

- Beliggenheden kan ikke være bedre. Jeg ser meget frem til at starte her og håber, at mange af mine  gamle stamkunder kommer igen, fortæller Mohamad.

Indvendigt får pølsehuset en helt ny indretning med ovn og en glasdisk, hvor kunderne kan vælge salat og andet frisk tilbehør til deres brød.

Mohamad vil stå der selv alle ugens dage.

- Min  store datter på 13 år vil hjælpe mig lidt med at tage imod bestillinger, siger han.

Han er far til fire og taler perfekt dansk.

- Man skal kunne forstå sproget og  snakke med kunderne, hvis man skal drive en forretning.  Det betyder rigtig meget, så kunderne føler, at de får en god service og kommer igen, konstaterer Mohamad.

Annonce

Kendt hotdogskilt

Da Finn Wissmann i september 2018 havde sidste dag  som pølsemand på Gravene, kom mange stamkunder forbi for at få serveret en sidste hotdog af Finn.

Finns Pølsehus var lidt af en institution i Haderslev - ikke mindst på grund af pølsemandens måde at være på.

Finn havde altid kaffe på kanden og tid til en snak om stort og småt.

Nu overvejer Mohamad, hvad der skal ske med det velkendte hotdog-skilt på facaden.

- Måske vil jeg lade det blive hængende, for stedet betyder jo rigtig meget i Haderslev bys historie. Selvfølgelig vil jeg have mit eget skilt op, men det andet kunne blive der som pynt, siger Mohamad.

- Hvad så, hvis folk kommer ind og tror, at de stadig kan få hotdogs?

Ja, så vil Mohamad da bare tilbyde dem en shawarma med brød.

- Jeg kommer ikke til at servere pølser herinde. Men jeg overvejer lidt at sætte en grill udenfor og grille pølser, når der er  for eksempel er Kløften Festival, fortæller Mohamad.

To generationer af pølsemænd

Med Finn Wissmanns farvel som pølsemand i slutningen af september 2018 sluttede en familie-epoke i Haderslev.

I 1946 åbnede Finns far Svend Wissmann kaffe- og pølsehus på Torvet i Haderslev.

Pølsehuset flyttede senere ned på Gravene.

Da Svend Wissmann døde i 1977 drev hans hustru Rita pølsehuset videre, indtil Finn overtog det i 1993.

Det nuværende pølsehus blev bygget i 2004.

Finn nåede at fejre 25 års jubilæum som pølsemand, inden han gik på efterløn.

Pølsehuset  blev herefter overtaget af  viethamesiske Ly Thinguyen, som fortsatte med navnet Finns Pølse & Ishus, da hun selv sjovt nok har en søn, der hedder Finn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Annonce