Annonce
Ugeavisen Haderslev

Sofie Linde, Puk og me too: - Jeg bliver bekymret

Randi Helding er country manager hos StanleyBet. Foto: Jacob Schultz

Jeg bliver overordentligt bekymret, når vi har brug for en Sofie Linde til at italesætte me too – at vi har brug for en kendt, der skal sætte en bølge i gang om noget, som burde ligge lige til højre benet. Når sådan noget sker, fjerner det fokus på det oprindelige problem – sagens kerne og bliver usmageligt. For nu skal ret være ret - uden forbehold.

Der er noget galt i, at man anonymt kan komme med en påstand om et andet menneske og at aviserne gladeligt over flere dage bringer historien. Der bliver ikke brug tid på at undersøge, om påstanden er korrekt. Men det sælger jo aviser og vi lapper det gladelig i os i de to dage, det er nyhedsstof. Vi kommenterer lystigt - for vi har en holdning til det.

Efter to dage er der en ny historie, vi kommer videre og tænker ikke mere over det. Nu er der noget andet, vi skal kommentere på og forholde os til. Men - der er et MEN - for der er jo altså nogle, der står tilbage med aben og skal leve med påstanden efterfølgende. Er det egentligt okay?

Vi hopper med på bølgen - for det har vi da helt bestemt en holdning til. Corona hjælper hellere ikke, for vi har ikke en skid at give os til. Så nu kan vi da virkelig give vores holdninger og meninger til kende - og straks ryger man til tasterne.

Så laver Puk Elgård et opslag, der hylder og roser de gode mænd. Hun bliver totalt sablet midt over. Hvordan kan hun dog finde på det? Hvorfor skal man roses for at være god? Er det forkert at give ros? Jeg må gerne give mine medarbejder ros for en god indsats og jeg må gerne give mine børn ros for at støvsuge. Jeg selv elsker at få ros - faktisk kan jeg ikke få det nok, men vi må satme ikke rose de gode mænd!


Jeg selv elsker at få ros - faktisk kan jeg ikke få det nok, men vi må satme ikke rose de gode mænd!

Randi Helding


Til gengæld må vi godt svine hinanden til på de sociale medier

Jeg kender ikke Puk personligt, men jeg tror, jeg ved nok om hende til at vide, hvordan jeg skal læse hendes opslag. Jeg læser det positivt, fordi sådan ser jeg Puk som menneske. Mange i Danmark tager nej-hatten på hver morgen. Jeg har virkelig ondt af dem - det må ikke være rart. Jeg vil forslå, man vælger ja-hatten - så vil Danmark blive et bedre sted at leve. Og jeg kan fortælle, at den følelse man får af at være positiv og være forstående overfor andre mennesker – den er helt og aldeles fantastisk.

Jeg ved godt, jeg ikke kan vinde denne kamp, men kan jeg i det mindste få tankerne i gang, ændret nogle holdninger, så er mit mål nået.

Så i denne klumme vil jeg hylde alle de mødre, der kæmper for at opdrage gode, dejlige sønner på godt og ondt.

Jeg vil hylde alle de dejlige sønner, der går ud i livet med deres mors ord i hovedet: Opfør jer ordentligt, giv ros og vær den bedste udgave af jer selv.

Jeg vil hylde alle de mennesker, der tænker sig om to gange, før de skriver en negativ kommentar på de sociale medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce