Annonce
Ugeavisen Haderslev

Solgte for over 25.000 kroner: Kløften Havefestival indtog gågaden med pop up-butik

Randi Heldings stemme skar igennem menneskemylderet i gågaden, da hun i en auktion fik solgt strikcyklen, som i mange år har holdt til på Kløften. Foto: Ludvig Dittmann
Lørdag var en fysisk butik i gågaden i Haderslev den seneste idé, som kvinderne bag Kløften Havefestival har ført ud i livet.
Annonce

Haderslev: De mange mennesker i gågaden i Haderslev lørdag var ikke i tvivl om, hvor de skulle gå hen, hvis de ville støtte Kløften Havefestival. For den pop up-butik, som Randi Helding og Signe Plenge havde stablet på benene var både farverig og nem at lytte sig frem til.

Butikken havde åbent i fire timer, og allerede da de to første var gået, blev der meldt om solgte varer for 15.000 kroner. I alt løb beløbet op omkring 25.000 kroner, og det var kvinderne bag godt tilfredse med.

- Det er helt fantastisk. Og vi har fået uddelt en masse smil også, sagde Signe Plenge.

De to kvinder bag initiativet, som har til gavn at støtte Kløften Festival, gjorde det klart, at det ikke var et svigtende salg, der fik dem til at indtage byen med en fysisk butik. Der var allerede godt gang i salget inden lørdagens pop up-butik.

- Vi har kun gjort det her, fordi vi fik muligheden for det. Det var en sjov idé, som opstod, og folk var hurtigt med på den, sagde Randi Helding.

- Nu fik vi folk i gågaden på en lørdag. Først kom de her, og så gik de videre i de andre butikker, supplerede Signe Plenge.

Det er ikke længere muligt at købe enkelte armbånd til Kløften Havefestival, da de er udsolgt. Kun ved at købe et havefestival kit, kan man få fingrene i dem. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Hjertevarme giver energi

Udover havefestens produkter, så var det også muligt at købe billetter til det, som det hele i virkeligheden handler om.

Kløften Festival er som alle andre festivaler i Danmark aflyst i 2020, men allerede nu er billetterne til år 2021 i salg. Lørdag lykkedes det også at få solgt nogle af disse.

- Der har været en masse mennesker her. Det er så fedt, at de (Randi og Signe, red.) gør det her. Man kan slet ikke forstå, hvor meget deres arbejde betyder for os. Den hjertevarme, vi oplever fra folk, giver os energi til det arbejde, vi laver lige nu, sagde Anette Kastbjerg, Kløften Festivals formand.

Annonce

Legendarisk strikcykel solgt

Og energi har også Randi Helding og Signe Plenge. Klokken 13 startede de en auktion på Facebook, hvor der blandt andet skulle sælges den strikkede cykel, som har stået på festivalen i mange år.

Den indbragte 1600 kroner til støtteprojektet, som for tiden sluger stort set al Signe og Randis tid.

- Den seneste uge her har jeg siddet oppe til klokken to om natten. Men jeg er ikke træt, når jeg står op, for jeg får ny energi, hver gang vi får en ny besked og en ny henvendelse, sagde Randi Helding.

Hendes børn har dog nedlagt forbud mod, at hun må tale om havefestivalen. Men i sidste ende er det det hele værd.

- Jeg har aldrig grinet så meget, som jeg gør for tiden, sagde hun.

Anette Kastbjerg, formand for Kløften Festival, glædede sig over, at der også blev solgt billetter til Kløften Festival 2021 lørdag. Foto: Ludvig Dittmann
Det meste foregik ude på gaden, men indenfor var der gamle plakater, bøger og bannere til salg. Foto: Ludvig Dittmann
Lørdag åbnede Kløften Havefestival en pop up-butik i gågaden fra klokken 10 til 14. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce