Annonce
Ugeavisen Haderslev

Støt lokalt: Restauratør laver samarbejde med små fødevareproducenter

Kim Soblis Koch fra Haderslev Golfrestaurant har sat fokus på at bruge fødevarer fra de små og lokale producenter - og han opfordrer andre restauratører til at gøre det samme. Arkivfoto: Jacob Schultz
Kim Soblis Koch fra Haderslev Golfrestaurant skruer i denne tid op for produkter fra det helt små og lokale fødevareproducenter. Han opfordrer resten af branchen til at gøre det samme.

HADERSLEV: I denne tid gælder det om at tænke kreativt for at støtte de lokale.

Kim Soblis Koch fra Haderslev Golfrestaurant, der i øjeblikket udelukkende sælger takeaway, har sat gang i et nyt initiativ, hvor han vil forsøge at støtte de små lokale fødevareproducenter, som ikke har de store salgskanaler klar i en tid som denne.

- Vi bliver nødt til at stå sammen, slår han fast, mens han er ved at ordne rødbeder fra den lokale producent Lindegaarden fra Hajstrup.

På menuen er der blandt andet også bacon fra Ømands Bacon, lakrids fra Aperci, kød fra Fuglsøgaard og drikkevarer fra Aarø Bryg.

- Lindegaarden og Ømands brugte jeg i forvejen som leverandører - de andre er nye, siger han.

Han håber, at der er flere lokale fødevareproducenter, som vil kontakte ham, så deres varer også kan blive en del af den takeaway, som er det, der i denne tid sørger for, at Haderslev Golfrestaurant har en omsætning.

Og det er Kim Soblis Kochs håb, at andre restauratører vil følge hans eksempel:

- I første omgang er det fødevareproducenter fra det gamle Haderslev Kommune, som jeg henvender mig til, så håber jeg, at restauranter i andre byer vil bruge de lokale leverandører, som de har. Det er lige så meget et budskab til andre, siger Kim Soblis Koch.

Annonce

Øger kreativiteten

- Ud af det her kommer der også nye ideer. Der er intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, siger Kim Soblis Koch og tilføjer, at han lige har spist skvalderkål - og at han godt kan lide udfordringen med at lave mad af det, som de lokale leverandører har.

- Det giver nogle nye ideer - og det med med til at åbne både øjne og døre. Det er sjovt, at man måske finder ud af, at der er flere ting i Haderslev, som man kan bruge end man lige gik og regnede med, siger Kim Soblis Koch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

80-årige Kirsten har masser af gå-på mod: Selv om det gør lidt ondt hist og pist, så må man bare lette måsen og se og komme i gang

Annonce