Annonce
Ugeavisen Haderslev

Stafet for Livet: Oliver vil løbe minimum 100 km i Damparken

Oliver Maarup Jørgensen vil løbe mindst 100 km i løbet af de 24 timer, som Stafet for Livet varer. Han løber for Kunsthal 6100's hold, som Marie Dufresne, der er daglig leder af Kunsthallen, er holdkaptajn for. Hvis man har lyst til at være rundesponsor for Oliver, så skal man kontakte Kunsthal 6100. Foto: Stine Hygum
21-årige Oliver Maarup Jørgensen fra Kunsthal 6100's Stafet for Livet hold søger rundesponsorer. Han vil løbe mindst 100 km til stafetten og på den måde være med til at samle penge ind ved hver eneste runde, som han tilbagelægger i Damparken.

Haderslev: Oliver Maarup Jørgensen er ikke helt ukendt, når det kommer til løbeprojekter.

Når der er noget med løb, som ikke nødvendigvis er hyggeligt eller rart, så begynder det at trække i ham.

Han stod sammen med Kunsthal 6100 bag løbeprojektet Alle Byens Gader, hvor han løb 275 km på ti dage, og tilbage i februar løb han 135 km op og ned ad Himmelbjerg i løbet af 27 timer - i øvrigt med samme antal samlede højdemeter, som hvis han havde besteget Mount Everest. I dagtimerne  var temperaturen omkring frysepunktet, og om natten faldt den til omkring 15 minusgrader.

Annonce

Nu er han klar til endnu en løbeudfordring. Denne gang kommer den til at finde sted i forbindelse med Stafet for Livet den 11. og 12. september i Damparken.

- Jeg vil gerne løbe over 100 km på et døgn, siger Oliver Maarup Jørgensen.

I slutningen af 2020 løb Oliver Maarup Jørgensen på ti dage 275 km rundt i alle gaderne i Haderslev. Undervejs dokumenterede han sit projekt ved at tage poloraidbilleder af dem, som han mødte på sin vej. Privatfoto

- Som opvarmning til det her projekt, så har jeg i løbet af sommeren lavet lidt ture, hvor jeg har løbet på vandrestier - Alsstien og i Tøndermarsken. Her har jeg løbet 30-40 km om dagen med oppakning og så overnattet i telt, der hvor jeg kom hen, siger han.

Søger sponsorer

Men Oliver vil ikke bare løbe for at løbe - han vil samtidig gøre sit for at samle ekstra penge ind til Stafet for Livet. Derfor søger han rundesponsorer, som er klar til at betale for hver eneste runde, som han tilbagelægger i Damparken.

- Med Olivers ønske om at løbe mindst 100 km håber vi, at der er nogle, som har lyst til at være rundesponsorere, siger Marie Dufresne, daglig leder af Kunsthal 6100 og holdkaptajn for Kunsthallens hold til Stafet for Livet.

Og det kommer til at koste to forskellige, men valgfrie, beløb at være rundesponsor - alt efter hvor langt Oliver når.

- Som sponsor forpligtiger man siger til at give et beløb pr runde for de første 100 runder - og så giver man så et andet - og større - beløb pr runde, som Oliver gennemfører over de 100 runder, forklarer Marie Dufresne.

Annonce

Nattens magi

Under de mange km, som Oliver Maarup Jørgensen skal løbe under stafetten, så vil han trække på de erfaringer, som han har gjort sig de andre gange, hvor han har løbet rigtig langt.

- Når det bliver langt og hårdt, der er det hovedet, som gør, at man bliver ved. Der lærer man noget om sig selv, konstaterer han.

Stafet for Livet

Hvis man vil være rundesponsor for Oliver Maarup Jørgensen, der løber for Kunsthal 6100's hold til Stafet for Livet, så kan det ske ved henvendelse til enten Oliver eller Kunsthal 6100.

Hvordan er det nu med den stafet?

Der er Stafet for Livet i Haderslev den 11. og 12. september.

Stafet for Livet startede i Haderslev tilbage i 2013 og kaldes for "Danmarks smukkeste stafet". Stafetten har flere gange været Danmarks største stafet - og har også gjort sig bemærket ved at være verdens største udendørs stafet.

Med undtagelse af 2020, hvor der ikke var fælles stafet, men stafet i haverne, har der siden 2013 været afholdt Stafet for Livet i Damparken hvert år.

I årenes løb er der blevet samlet lige knap ti millioner kroner ind til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med Stafet for Livet i Haderslev.

Man kan læse mere om Stafet for Livet - og melde sig som deltager eller fighter - ved at gå ind på www.stafetforlivet.dk.

Tankerne kommer, når det bliver hårdt, og der er langt i mål. Og netop de tanker skal bruges i Kunsthallens skriveworkshop, hvor detagerne skal bruge de skrivemaskiner, som blev samlet ind og blandt andet blev brugt i forbindelse med Trekantområdets Festuge.

- Ideen med skriveworkshoppen er, at der kommer en anden type af refleksioner og erkendelser om natten. I Kunsthallens camp bliver natten ikke noget, der skal overstås, siger Marie Dufresne.

I februar løb Oliver Maarup Jørgensen i løbet af 27 timer 135 km op og ned ad Himmelbjerget. Selvom Himmelbjerget ikke er Danmarks højeste punkt, så svarede de samlede højdemeter, som han løb op ad til at han havde bestreget Mount Everest. Privatfoto

Den kommer til at trække en meget fin tråd til de mange km, som Oliver vil løbe:

- Om natten er det magisk. Det er specielt og fedt, siger han.

I Kunsthallen camp bliver det ikke kun vigtigt at holde gang i skriveworkshoppen hele natten, men også at støtte Oliver i hans mange ture rundt om dammen.

- Der bliver også noget praktisk i, at vi kollektivt skal sørge for at få Oliver igennem - sørge for mad og isterninger til de kolde fodbade, siger Marie Dufresne.

Og Oliver - han er allerede ved at planlægge, hvad der blandt andet skal få ham igennem de 24 timer med løbesko på fødderne:

- Softice og pomfritter, siger han med et stort smil.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Marianne er frivillig på Bregnbjergskolen: - Det er en kæmpe oplevelse

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lions Vojens donerer christianiacykel til Bregnbjerglunden

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Bierfesten er udsolgt: - Det er gået over al forventning

Ugeavisen Haderslev

Hoptrup Kirkes voksenkor er klar til at synge igen

Ugeavisen Haderslev

Kunstforening præsenterer billedkunstudstilling

Ugeavisen Haderslev

Forsamlingshus har fået nyt navn og vil udvikle: - Hammelev mangler en café - vi har rammerne

Ugeavisen Haderslev

Blæserensemble indleder koncertsæson i Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Ny ildsjælepris vil hylde de lokale sønderjyder

Ugeavisen Haderslev

Fribørnehave fejrede ti års fødselsdag og fire jubilarer

Ugeavisen Haderslev

Uge 39 er kattens uge: Gratis neutralisering af herreløse katte i Hammelev

Ugeavisen Haderslev

300 kvadratmeter forvandlet: Santé klar med helt nyt holdtræningskoncept

Ugeavisen Haderslev

Museum efterlyser historier om Kongeskibet

Ugeavisen Haderslev

De grønne pigespejdere har indviet ny bålhytte

Ugeavisen Haderslev

Om at huske hvem vi er

Ugeavisen Haderslev

Stafet for Livet i (foreløbige) tal

Ugeavisen Haderslev

Tilde er et frisør-talent: - Jeg arbejder hver dag med det, jeg elsker

Ugeavisen Haderslev

Dobbeltkoncert i Boldts Bar

Ugeavisen Haderslev

Stafettens logistikchef: I Haderslev er vi bare gode til at holde sammen

Ugeavisen Haderslev

Båd-dåb i Haderslev Roklub

Ugeavisen Haderslev

Dansemusik på Haderslevhus

Ugeavisen Haderslev

ClubTan er åbnet i den gamle boghandel

Kultur

SG25 laver nyt samarbejde med Godset: Tre større navne på vej til Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Vildt nok: Signe har pakket kufferten med menstruationskopper

Annonce