Annonce
Ugeavisen Haderslev

Starke Cykler overtager Fri Bike Shop Haderslev

- Jeg har talt med mange, der har været stamkunder hos Fri Bikeshop, der nu kommer her, fortæller Ken Starke. Nu flytter han snart forretningen til Sønderbro og bliver til Fri Bike Shop. Arkivfoto
Cykelforhandler Ken Starke flytter sin forretning fra Storegade til Sønderbro. Han har overtaget konkursboet efter Fri Bike Shop , og samtidig genansat stedets mangeårige cykelsmed Morten Søberg.
Annonce

HADERSLEV: Snart er det slut med Starke Cykler i Storegade 40.

Indehaver Ken Starke vil videre.

Han har købt konkursboet efter Fri Bike Shop på Sønderbro, der lukkede pludselig sidst i januar.

- Jeg flytter min cykelforretning til Sønderbro og bliver til Fri Bike Shop. Jeg satser på, at vi starter op deroppe den 1. april, fortæller Ken Starke.

Han har drevet Starke Cykler på adressen Storegade 40 i de seneste tre år.

Forretningen havde i mange år adresse på Nordhavnsvej.

- Vi flyttede til Storegade i forbindelse med, at jeg overtog forretningen efter min far Gert for tre år siden. Så det er jo ikke så længe, jeg har boet her i Storegade, konstaterer Ken Starke.

Han ser flere muligheder i at flytte cykelforretningen til Sønderbro.

- Vi får mere plads deroppe, og så genansætter jeg cykelsmed Morten Søberg, som har været deroppe altid. Ja, næsten, for han er 38 år og har været i forretningen de sidste 22 år. Han var heldigvis frisk på at stille op igen og fortsætte, da jeg spurgte ham, fortæller Ken Starke, som også glæder sig til at få en kollega i forretningen.

Han har været alene om at passe sin cykelforretning i Storegade. I de senere år har Starke Cykler også gjort en del i el-cykler, der er blevet vældig populære, ikke mindst blandt seniorer.

Ken Starke ser mange fordele i, at han nu bliver en del af kæden Fri Bikeshop, som er en del af selvstændige cykel forretninger.

- Der er jo mange fordele ved at være medlem af en kæde, både med hensyn til markedsføring og indkøb. Det er jo en indkøbsforening med et kæmpe udvalg, også af el-cykler, som jeg har i forvejen, konstaterer Kent Starke.

I forbindelse med åbningen på Sønderbro vil han holde et stort åbningssalg.

Historien

Onsdag den 30. januar meddelte Jesper Nielsen via en kort Facebook-opdatering, at han desværre måtte lukke Fri Bike Shop på Sønderbro 7 fra dags dato.
Samtidig blev der hængt et skilt i butiksvinduet om, at Fri Bike Shop var lukket grund af konkurs.

Jesper Nielsen overtog Fri Bike Shop i januar 2014 efter Jørgen Bosack, som solgte og reparerede cykler i Haderslev i næsten 40 år.

Også Starke Cykler er en forretning med en lang historie i Haderslev.

Cykelforretningen blev etableret i 1945 af K.A. Starke og Jørgen Hundevadt. De købte en eksisterende forretning, der kan føres tilbage til cirka 1900.

Ken Starke er 3. generations cykelsmed, og han har arbejdet med cykler i 35 år fra han var 13 år, hvor han startede som skoledreng ved sin bedstefar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce