Annonce
Ugeavisen Haderslev

Stik mig en hundehvalp og en surdej

Line Lind er kommunikationskonsulent. Foto: Jacob Schultz

"Det er ligesom om, at Norge er kommet til Danmark", sagde min datter i sidste uge, da et hvidt tæppe lagde sig over landet. Gudskelov for det. For godt nok er vi ikke vintersportstyperne, men der var alligevel noget ganske magisk over, at vores trivielle coronahverdag pludselig blev malet hvid. Ungerne tumlede ud i sneen, og vendte hjem med røde kinder, og der skulle skovles sne, hvilken fryd. Sneen var et kærkomment afbræk i vores coronaboble. Og så skete der i det mindste noget, der gør, at vi kan huske uge fem.

For jeg må ærlig talt indrømme, at dage og uger er begyndt at flyde sammen i denne nedlukning. Vi er fire mennesker samlet på vores matrikel. Vi går i seng på samme tidspunkt, vi står op på samme tidspunkt, vi spiser alle måltider sammen. Med andre ord er vi sammen 24/7.

Eneste tegn på weekenden er begyndt er, når ungerne ikke sidder i zoommøder.

Når man begynder at tænke over, hvad dagene går med, så er det deprimerende lidt. Den største aktivitet herhjemme foregår om køleskabet, der bliver åbnet og lukket et ukendt antal gange om dagen. Måske i håbet om at nogen har stillet noget lækkert derind. Vi er begyndt at se mere fjernsyn, nye streamingtjenester er kommet til, og Lykkehjulet er ikke kun for pensionister, nu er det pludselig blevet et af vores yndlingsprogrammer.

Vi bager også meget. Der er en konstant duft af pandekager, hjemmebagte boller og cookies fra køkkenet, og på et eller andet tidspunkt kræver det virkelig en ekstra indsats at komme af med de mange ekstra kalorier, der ryger indenbords.


Kom ud i naturen, køb en hundehvalp, køb et sommerhus, begynd at vandre, bliv vinterbader eller få dig din egen surdej, som du dagligt kan kæle for. Men helt ærligt så er vi nået til et punkt, hvor bare det at finde et brætspil frem for skuffen er noget af en kraftanstrengelse. Jeg orker det bare ikke.

Line Lind, kommunikationskonsulent


Det er jo ikke fordi det skorter med gode ideer til, hvad man skal gøre for at holde nedlukningen ud. Kom ud i naturen, køb en hundehvalp, køb et sommerhus, begynd at vandre, bliv vinterbader eller få dig din egen surdej, som du dagligt kan kæle for. Men helt ærligt så er vi nået til et punkt, hvor bare det at finde et brætspil frem for skuffen er noget af en kraftanstrengelse. Jeg orker det bare ikke.

Det er egentlig utroligt, at man kan vænne sig til at lave så lidt og se så få mennesker. At man kan gå så meget i dvale, at dagens højdepunkt er, når man skal ud at købe ind.

Men der er lys for enden af tunnelen, siger eksperterne. Alt bliver godt igen. Det er nok det vigtigste argument for, at vi skal holde ud i vores coronaboble lidt endnu. Så tålmodigheden længe leve, og så springer vi boblen, når vaccinerne virker.

PS. Hvis der er nogen, der har en hundehvalp eller surdej i overskud, så må de endelig sige til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce