Annonce
Ugeavisen Haderslev

Stines guide til at komme lettest igennem december

Stine Hygum er journalist på Ugeavisen Haderslev. Foto; André Thorup

Årets 12. måned - december - er for mange lig med, at der bliver skruet op for de sociale aktiviteter - samtidig med, at man skal søge for, at nissen laver løjer, der bliver købt julegaver, købt mad ind i overflod til jul, hængt julepynt op, fældet juletræ, pyntet juletræ og hygget. For slet ikke at tale om julekortene, som jeg har skrevet ingen af, siden frimærker begyndte at koste nogenlunde det samme som en lækker caffe latte. Jeg har købt nogle, jovist. Men de er så pæne, at de kan ryge i glas og ramme, hvis jeg ikke lige får skrevet dem.

Men nok om det. For dette skal være en guide til at komme lettest muligt igennem december, hvor man skal hygge helt vildt, men man alligevel godt kan risikere at sidde med en følelse af, at man har for travlt med alverdens ting og aftaler, at der går mere hjertebanken end hygge i det.

Derfor vil jeg igen i år forsøge at slippe lettest muligt fra det hele. Jeg er allerede for længst tyvstartet på julen - for at gøre det lettere for mig selv.

Annonce

Faktisk købte jeg i sommeren 2020 en adventsgave til min søn. Den havde jeg glemt alt om, da det blev jul - og det bliver heller ikke i år, at han får den. For jeg kan ikke finde den - den er et sted i min kælder - og på den måde, så er forberedelserne til julen 2022 allerede i gang. Hvem sagde first mover?

Ingen jul uden julepynt. Her må jeg sige, at det ikke er helt dårligt at være journalist og i september være forbi en lokal keramiker i anden sammenhæng - og som en bonus lige få bestilt lidt nyt til juletræet. Rettidigt omhu - lige præcis.

Så skal der julebages. For småkager skal man jo bage, når det er jul. Om man kan lide dem eller ej. Nogle år har vi bagt og bagt og bagt. For at smide størstedelen ud i januar - fordi vi syntes, at det var mere hyggeligt at bage end at smage. Hjemme hos mig, så handler det også meget om at pynte småkagerne. Og jeg skal være så ganske ærlig. I år bliver de kager, som skal pyntes med så meget sukkerstads, at ingen over 12 gider spise dem, de bliver købt. Ikke om jeg skal stå fedtet ind i smør og natron og hvad ved jeg - for at vi aldrig kommer til at spise de småkager. Ellers tak - de har nogle ekstra store brunkager i Tiger, som jeg har sat på indkøbslisten.

Ikke om jeg skal stå fedtet ind i smør og natron og hvad ved jeg - for at vi aldrig kommer til at spise de småkager. Ellers tak - de har nogle ekstra store brunkager i Tiger, som jeg har sat på indkøbslisten.

Æbleskiverne kommer Tante Karen, også kendt som Karen Volf, til at stå for. Lad os være ærlige - de bliver ikke ringere af, at jeg udliciterer opgaven med dem - så meget kan jeg da godt afsløre.

Julepynten er også blevet lokaliseret - og inden denne klumme kommer i avisen, så er det såmænd også blevet hængt op. Der er nok også blevet slæbt et juletræ ind i stuen, så det har en god måneds tid til at stå og drysse, altså hvis der er nåle tilbage på det efter jeg har hevet det ud af min bil, som på ingen måde egner sig til at transportere et juletræ i. Men da det jo snart er december, så er der ingen problemer, kun udfordringer og løsninger (har jeg hørt).

Det med gaverne - det må vi jo så også se at få styr på. Jeg kan afsløre, at det ikke altid er let, men det er løsbart og langt de fleste butikker har også åbent stort set alle dage frem til jul og der bliver nok også spillet julemusik i gågaden. Det kræver "bare" en seddel over, hvem der skal have gaver, et par store stofposer og et dankort, som kan tåle at blive varmet op til "jeg ved godt, at det damper ud af min bankrådgivers ører"-temperatur.

De sociale arrangementer - ja, nogle af dem er allerede blevet aflyst og andre - tja, måske de ikke skal holdes hjemme i år, men at vi i stedet skal ud i byen og se, hvem af deltagerne i Gløgglich, der laver den bedste gløgg.

God december til jer alle!

PS: Jeg har ikke glemt nissen og løjerne. Men er det ikke noget med, at nisser kan blive ret gamle? Jeg tænker, at de har et stort søvnbehov eller i hvert fald har mere end 24 timer i døgnet, så nissen behøver altså ikke lave noget mere end hveranden dag. Det kan også være noget med nissernes fagforening og hviletider, hvis man ikke magter 24 sjove dage.

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lærerkor flytter og søger nye medlemmer

Annonce
Erhverv

207 nye virksomheder så dagens lys i Haderslev i 2021

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Nu kan baby nummer 10.000 få varme ører

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Brugs-uddeler: Den kan vi ikke løbe fra. Ny impuls-køler skyld i surt smil og bøde på 15.000 kr. til SuperBrugsen

Ugeavisen Haderslev

Krisecenter får 10.000 kroner af Haderslev Inner Wheel

Ugeavisen Haderslev

Hundehår og cigaretskodder udløser sur smiley til lokal kro: - Det er egen dumhed

Ugeavisen Haderslev

Kjær Biler udvider: Fra februar er de også Opel-forhandler

Ugeavisen Haderslev

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Ugeavisen Haderslev

Slagter Lampe investerer i sunde ansatte: Gitte har tabt 19 kilo med hjælp fra en diætist

Ugeavisen Haderslev

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Ugeavisen Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Ugeavisen Haderslev

Hvis du er en rigtig samler, så hører vi gerne fra dig

Annonce