Annonce
Ugeavisen Haderslev

Stoppestedet tager kegler hos gæsterne

Bartender Stephanie Nymand hygger sig med arbejdet. Her er det Stoney, som forsøger at rafle om en gratis genstand i baren. Foto: Jacob Schultz
Sandra og Jan Jørgensen var godt klar over, at de kørte på sidste chance, da de overtog værtshuset Stoppestedet på Sønderbro for knap et år siden. I dag har de vendt fiasko til succes.
Annonce

HADERSLEV: Stamgæsterne har ikke tal på, hvor mange gange, de har drukket gravøl på Stoppestedet i Haderslev.

Skiftende ejere har åbnet og lukket for øl-hanerne.

For et år siden fik det unge Haderslev-par Sandra og Jan Jørgensen chancen for at bevise, at de kunne skabe nyt liv i det brune Sønderbro-værtshus fra 1978.

Hvis det ikke lykkedes, ville ejeren af ejendommen lave værtshuset om til lejligheder.

- Vi kører på sidste chance. Det er knald eller fald. Men vi har vendt en fiasko til succes, fortæller Jan Jørgensen.

Som værtspar er Sandra og Jan til eksamen hos gæsterne hver dag. Gæsterne skal synes, at det er rart at komme. Et tidligere spillerum er blevet indrettet til selskabslokale med pladespiller og kuk-ur på væggen. Der kan snildt sidde 10 mand omkring bordet. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Væk med plastikblomsterne

Noget af det første det nye værtspar gjorde var at udskifte plastikblomsterne på bordene med friske blomster, og de har også peppet billard-stuen op.

- Vi skal til at lave billard-turneringer igen som værtshusene gjorde i gamle dage, fastslår Jan Jørgensen.

I weekenden 7.-8. marts afholder Stoppestedet en single og mix makker billard-turnering.

Hovedpræmien er et weekendophold på Hotel Marina i Greenaa.

- Det koster en 50'er at deltage, og de penge vil blive delt mellem vinderne af 2. og 3. pladsen, fortæller Jan Jørgensen.

Han og Sandra står selv på skift i baren.

Sandra er mest på i hverdagene, mens Jan tager weekenderne.

- Det går godt hernede. Der er mange stamkunder, der er kommet tilbage, og der er kommet nye gæster til. Der kommer også en del unge for at spille dart og billard. Nu laver vi dart-turneringer hver uge, fortæller Jan Jørgensen.

I et hjørne af billard-stuen står der en mannequin-dukke iklædt rødt lingeri.

- Vi kalder hende for gulddamen. Hun har ikke nået at skifte tøj siden julefrokosten, fortæller Sandra Jørgensen med et grin.

Den anden lørdag fejrede Sandra sin 30 års fødselsdag på værtshuset, så der er ekstra mange friske blomster på bordene.

En anden ung kvinde bag baren er den 21-årige Stephanie Nymand, som har arbejdet som bartender på Stoppestedet i et års tid.

Også hun kan give mændene svar på tiltale - de skal have lidt røg - og hun går hellere ikke af vejen for et spil billard engang imellem.

- Jeg har sabbat fra studierne, for jeg kunne godt tænke mig at prøve noget. Det er meget hyggeligt hernede, man møder mange forskellige mennesker, konstaterer Stephanie.

Annonce

Stoney kan lide stemningen

Steen, som bare vil kaldes Stoney, er én af husets stamgæster.

- Der er så mange Steen. Derfor hedder jeg Stoney, forklarer Steen.

Han går med krykker, så det er lidt svært at komme rundt.

Derfor er han glad for, at hans anden dagligstue/Stoppestedet er åbnet igen.

- Jeg bor lige ved siden af. Så humper jeg herind og hygger mig et par timer, og så tager jeg hjem igen, fortæller Stoney.

Han kan lide stemningen på Stoppestedet. Her er plads til alle, og man kan være sig selv.

Nogle kan lide at hænge ud i baren og snakke.

Andre kommer for at spille og hygge sig med vennerne i de tilstødende gemakker.

Tidligere var der et rum med spilleautomater ved siden af billardstuen, men det er nu ryddet.

- Der var ikke rigtig nogle, der brugte automaterne længere. Derfor har vi lavet rummet om til en hyggestue, som kan bruges til polterrabender, fødselsdage og den slags, fortæller den 42-årige Jan Jørgensen.

Han og Sandra har flere nye idéer for Stoppestedet, der også har fået sin egen hjemmeside med event-kalender.

- Det nyeste er, at vi er kommet med på en app "Din lokale bodega". De gæster, der bruger app'en, kan komme ind og få en gratis genstand hver dag hele måneden, fortæller Jan Jørgensen.

Sandra har også designet et nyt logo for værtshuset med et billede af et tyrehoved.

- Inspirationen kommer fra et tyrehoved af metal, som jeg fik til min hjemmebar af en kammerat, da jeg fyldte 40, fortæller Jan Jørgensen.

Fra klokken 10 om morgenen står de første gæster klar til at komme ind og hygge på Stoppestedet.

- Torsdag fredag og lørdag har vi fuldt hus, fortæller Jan Jørgensen.

Som afslutning på billardturneringen den 7.- 8. marts vil der være livemusik med Max Wolff fra klokken 21.00.

Bartender Stephanie Nymand og stamgæsten Steen Stoney tager sig et lille spil billard. Steen spiller ellers ikke så meget, for han går med krykker. Foto: Jacob Schultz.
På væggen er der en udstilling med fotos fra Stoppestedets historie. Der er også en hilsen fra entertaineren Jacob Haugaard, der ønsker det nye værtspar god vind. Jacob Haugaard, der er tørlagt alkoholiker, kiggede forbi værtshuset for at nyde en sodavand, efter at han havde underholdt ved et velgørenhedsarrangement i Haderslev sidste efterår. - Han har llovet at komme igen, fortæller værtsparret.
Jan og Sandra Jørgensen har vendt en fiasko til en succes Hver lørdag har de kararoke på Stoppestedet. De arrangerer også forskellige temafester, blandt andet Ladies Bight med striptease den 9. maj og, Fars Dag den 5. juni. I fjor fejrede de både halloween og jul sammen med husets gæster, og i søndags var der fastelavnsfest, hvor der blev slået katten af tønden. I stedet for slik indeholdt tønden små flasker med bitter og andre våde lækkerier. Foto: Jacob Schultz
Sandra har lige fejret sin 30 års fødseldag på værtshuset. Derfor er der ekstra mange friske blomster. Foto: Jacob Schultz
En hilsen fra Jacob Haugaard. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce