Annonce
Ugeavisen Haderslev

Stor-investor har trukket sig fra markant ejendomshandel

Gravene/ Nørregade 19 er i dag ejet af Købmændenes Investeringsfond. Der var indtil 1981 et stormagasin i hele ejendommen. Normal rykkede ind på hjørnet for nogle år siden, men ellers står de fleste af ejendommens lejemål i dag tomme. Foto: Dorthe Rasmussen.
Den lokale ejendomsinvestor Palle Seide skulle have overtaget ejendommen Gravene 1/Nørregade 19 per 1. april. Men handlen er gået i vasken, og den markante byejendom er igen udbudt til salg gennem Home Erhverv.
Annonce

HADERSLEV: Gennem sit ejendomsselskab Seide Invest har den lokale ejendomsinvestor Palle Seide efterhånden opkøbt et stort antal erhvervslejemål i den indre by.

Men coronakrisen har sat en dæmper på indkøbene.

I hvert fald så har Palle Seide måtte droppe sin plan om at købe ejendommen Gravene 1/Nørregade 19, der huser Normal.

- Det er ærgerligt. Corona har ødelagt planerne. Det er en svær tid, men det går nok, lyder det fra Palle Seide, da avisen spørger ham, hvorfor handlen er gået i vasken.

Palle Seide fortalte i slutningen af februar avisen om sine spændende planer for ejendommen, som han skulle have overtaget den 1. april. Det tidligere Løve Apotek skulle deles i to lejemål, og hans mor Mette Seide Jørgensen skulle rykke ind i den ene halvdel med sin blomsterbutik Tusindfryd - efter planen her midt i juni.

Ifølge Palle Seide havde han allerede flere lejere på hånden til de andre tomme lejemål i ejendommen, hvor de fleste i dag står tomme.

Få uger efter blev landet lukket ned.

- Jeg har aldrig prøvet sådan en corona før, så det er svært at sige, hvad det betyder. Markedet har jo bare ændret sig så meget på ingen tid. Lejerne er også sprunget fra på grund af det, konstaterer han.

Han er ærgerlig, men lige nu er det ikke realistisk for ham at overtage ejendommen.

- Det er svært at sige, hvordan det bliver i fremtiden, men lige nu tror jeg ikke på det. Sådan er det bare noglegange, siger Palle Seide.

Palle Seide har igennem sit selskab Seide Invest de senere år købt en del ejendomme i Haderslev midtby, som han har sat i stand og lejet ud til nye butikker. Her ses han under renovering af det tidligere Fætter BR på Gravene, som i dag er lejet ud til Name It. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Annonce

Sådan er det bare

Han synes altid, at det er ærgerligt, når lokale ildsjæle, der gerne vil udvikle byen, af forskellige grunde må opgive deres planer.

- Der er desværre en del tomme butikslejemål i Haderslev. Nørregade 19 er det, vi kalder en projektejendom. Der har mange kvadratmeter, som man kan bygge om og også gode muligheder for at lave lejligheder, konstaterer Torben Christensen.

Blandt Palle Seides seneste lokale ejendoms-indkøb er også det tidligere Dokken på Chr. X's Vej.

Ifølge Nordicals Haderslevs hjemmeside er der underskrevet en købsaftale, og Palle Seide er i fuld gang med at renovere og udleje Dokken. Blandt andet er der rykket et legeland ind.

Arbejdet med at lave nye ejendomsprojekter til gavn og udvikling af byen fortsætter, selv om det er en svær og usikker tid, ikke mindst for butikslivet, lige nu.

- Det hele skal nok gå. Nogle projekter bliver til noget. Andre gør ikke. Sådan er det bare, konstaterer Palle Seide.

Annonce

Overrasket mægler

Nu er ejendommen så igen udbudt til salg hos Home Erhverv for 16,5 millioner kroner.

Erhvervsmægler Torben Christensen fra Erhvervscenter Jylland Syd i Kolding fortæller:

- Vi har bare fået en meddelelse fra Palle Seides advokat for tre-fire uger siden om, at handlen ikke blev gennemført alligevel. Hvorfor ved vi ikke, og det har vi heller ikke krav på at få at vide, siger Torben Christensen.

Er det noget, I tit oplever?

- Nej. Men det hænder, at handler ikke bliver gennemført, når der har været en due diligence, fortæller mægleren.

I forbindelse med overdragelsen af erhvervsejendomme bruger man også ofte begrebet "due diligence" om undersøgelsen af erhvervsejendommen og forholdene omkring denne.

En due diligence kan forklares som en betænkningstid, hvor køber får advokatforbehold med i købsaftalen og lader en advokat med speciale i overdragelse af erhvervsejendomme bistå i sagen.

Undersøgelserne kan vedrøre forhold der både er juridiske, tekniske, økonomiske, skattemæssige og forretningsmæssige og kan variere alt efter ejendommens placering samt købers formål og påtænkte anvendelse heraf.

En due diligence og varigheden deraf aftales inden den endelige købsaftale underskrives, forklarer mægleren, som alligevel er lidt overrasket over sagens udfald.

- Det kom jo bag på os, for vi troede, at handlen var 100 procent. Der har været flere interesserede i ejendommen, men det stoppede, da Palle sagde: Den køber jeg! Nu er der så nogle, der er begyndt at kigge interesseret igen, fortæller Torben Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce