Annonce
Ugeavisen Haderslev

Stregtegn blev skabt uden internet

Her ses Cecilie Juhl med en af sine plakater. Det er den, der hedder Karoline. Foto: Stine Hygum
19-årige Cecilie Juhl, der er født og opvokset i Haderslev, står bag Stregtegn. Lige nu bor hun i München - og her er Stregtegn blevet til.
Annonce

HADERSLEV/MÛNCHEN: 14 dage i München uden internet blev for 19-årige Cecilie Juhl starten på Stregtegn.

Et par uger efter at hun i juni 2019 blev student fra Det Blå Gymnasium i Haderslev, flyttede hun til München for at arbejde på et tysk kommunikationsbureau. Her er hun udsendt i praktik fra Det Blå Gymnasium, som har sendt hende afsted igennem PIU, der står for Praktik I Udlandet.

Da hun landede i München var der 14 dage til hun skulle starte på arbejde. Og selvom Cecilie Juhl ikke er den, der bruger allermest tid på internettet og de sociale medier, så var det måske lidt kedeligt, at være alene i Tysklands tredjestørste by uden at kende nogen.

- Jeg er rigtig dårlig til at kede mig, siger Cecilie.

Så hun gik ud og købte sig en blok, en blyant og en tusch.

- Jeg lavede nogle stregtegninger - og til sidst fandt jeg mere og mere min stil, siger hun og viser nogle af de ansigter frem, som i dag er fundamentet i Stregtegn.

Cecilie sendte billederne af stregtegningerne hjem til sin mor, Ninette Skøtt Nielsen, der er salgsansvarlig hos Skilte og Print.

- Hun sagde, at tegningerne kunne noget, siger Cecilie.

Rikke Madsen Christiansen, der er direktør i Skilte og Print, er grafiker - og hun har rentegnet stregtegningerne og i samarbejde med Cecilie lagt baggrunde på, inden de er blevet trykt og gjort klar til salg.

Cecilie Juhl

Er 19 år og blev i sommer student fra Det Blå Gymnasium i Haderslev.

Hun bor i øjeblikket i München, hvor hun er i praktik hos et kommunikationsbureau. Hun er i München igennem PIU - Praktik i Udlandet.

Man kan se mere til Stregntegn på www.stregtegn.dk

Annonce

Hygger sig

Selvom Cecilie arbejder hver dag fra 9-18 på det tyske kommunikationsbureau, går i skole ved siden af og også skal finde ud af, hvordan det er at bo selv i et andet land og i øvrigt lære tysk, så har hun også haft tid til at lancere Stregtegn.

- Det er noget, jeg hygger mig med. Jeg går til og fra, som det lige passer ind. Jeg har altid godt kunnet lide at tegne. Jeg kan godt lide at tegne det lidt skævt, siger hun.

De første plakater lancerede hun for et par måneder siden og nu er hun snart klar med nogle nye.

I arbejdet med at lancere Stregtegn har hun lavet hjemmeside, webshop og profiler på både Instagram og Facebook.

- De sociale medier er en god platform, når man skal lancere noget, siger Cecilie.

Her i området sælges Stregtegn blandt andet hos Agnes og i Trapholts butik.

- Jeg er selv meget interesseret i kunst, siger Cecilie, der derfor blev ekstra glad, da hun fik en henvendelse fra museet, der gerne ville sælge plakaterne fra Stregtegn.

Annonce

Innovation

Det er ikke helt nyt for Cecilie at starte noget op.

Da hun gik på Det Blå Gymnasium havde hun innovation på højt niveau og deltog også i forskellige konkurrencer.

- Men det er virkelig forskel på at lave et projekt i skolen og så lave det her, siger Cecilie, der også selv har fundet ud af, hvordan man laver en hjemmeside - med lidt hjælp fra Youtube.

- Jeg fandt ud af, hvad det kostede, at få lavet en hjemmeside - og så besluttede jeg mig for, at jeg selv måtte gøre det.

Selvom projektet i øjeblikket fylder meget af Cecilies fritid, så har hun ikke ambitioner om, at Stregtegn skal være det, der skal give hende smør på brødet.

- Jeg tror ikke, at jeg kommer til at kunne leve af det. Men det er fedt at lave noget selv og se det vokse, siger hun.

Det er Ingrid, som Cecilie Juhl er i selskab med her. Stregtegn er et projekt, som Cecilie arbejder med, når hun ikke passer praktik og skole på et kommunikationsbureau i München. Foto: Stine Hygum
Annonce

Det med navnene

Alle plakaterne i Stregtegn er kendetegnet ved, at de har navne. Gode danske navne - som Ingrid og Emil.

- Jeg er måske lidt gammeldags og kan godt lide navnene. Og så er det mere let genkendeligt, end hvis de hed nummer et og to, siger Cecilie.

Plakaternes navne er i øvrigt ikke helt tilfældige.

Cecilies storebror hedder Emil. Ingrid er opkaldt efter Cecilies mormor og Karoline er Cecilies bedste ven.

Navnet Stregtegn kom bare til Cecilie.

- Jeg laver streger - og jeg tegner. Stregtegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce