Annonce
Ugeavisen Haderslev

Svend Anker ser SønderjyskE gennem linsen

Svend Anker Iversen er frivillig fotograf for Sønderjyske. Han fotograferer alle hjemmekampene. Foto: Jacob Schultz
77-årige Svend Anker Iversen har fotograferet SønderjyskEs sportshold i fem år. Han blev pensioneret for ti år siden efter 36 år som forsyningschef i Haderslev Kommune. Nu er kameraet hans vigtigste redskab, og som han selv siger: - Jeg vil jo bare gerne være til gavn.
Annonce

Haderslev: Hvis du har været til SønderjskEs fodbold-, håndbold- eller ishockeykampe, så er chancen ret stor for, at du har set Svend Anker Iversen.

Han står på sidelinjen med sit sorte Canon-kamera og ser kampene gennem kameralinsen. I fem år har han taget billeder til SønderjyskEs kampe.

- Jeg vil jo bare gerne være til gavn, siger Svend Anker Iversen.

Han er 77 og har været pensioneret i ti år. Han forlod jobbet som forsyningschef i Haderslev Kommune, som han havde siddet ved roret ved i 36 år. Pensionslivet skulle fyldes ud med noget. Det var dog ikke kameratjansen, der optog hans tid.

- Jeg startede på slægtsforskning. Min far havde startet med at forske i vores familie, og jeg overtog hans arbejde, siger han.

Som årene gik, kom han længere og længere ud i grenene på familietræet. Og der var til sidst ikke flere informationer, han kunne grave op om sin familie.

Jeg vil jo bare gerne være til gavn.

Svend Anker Iversen frivillig fotograf for SønderjyskE.

Annonce

Action-billeder

Kameraet havde altid været en del af Svend Ankers liv. Han blev introduceret til verdenen set gennem linsen af sin far, da han var barn.

- Jeg var spejder, som barn. Så de første billeder jeg tog var fra vores lejerture, siger han.

Interessen for sport kom gradvist, og han var selv Marathon-løber i 35 år. Han tog billeder til løb, og når hans tre børnebørn spillede håndbold og fodbold. For fem år siden blev han spurgt, om han ville tage billeder til SønderjyskEs kampe. Det sagde han ja til. Nu han ved præcis, hvad han leder, når han går på jagt efter det perfekte billede.

- Jeg prøver at få en situation ud af det. Det meste er action-billeder, hvor der sker noget, siger han.

Annonce

- Jeg fortsætter, så længe jeg kan

I dag er han taget med til træningskampen mellem superligaholdene Sønderjyske og AC Horsens. Vejret er gråt, og regnen drysser ned over spillerne. Dråberne har også sat sig fast på hans smalle briller. Ansigtet er pakket godt ind i hans sorte regnjakke og en sort kasket stikker ud under hætten.

Hans sorte Canon – 7D Mark 2 er dækket af et gråt regnslag, der tager ti billeder i sekundet.

- Ellers får jeg ikke situationerne, siger han.

Manden med kameraet har ingen intention om at forlade sidelinjerne til SønderjyskEs kampe:

- Jeg fortsætter, så længe jeg kan, og så længe SønderjyskE har brug for det.

Manden med kameraet har taget billeder, siden han var barn. Det har han arvet fra sin far. Foto: Jacob Schultz
Selvom han er 77 år, så har Svend Anker Iversen ikke tænkt sig at stoppe med at være fotograf for SønderjyskE. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce