Annonce
Ugeavisen Haderslev

Tænkepausen gav Lilian en idé: Nye åbningstider skal give bedre service

Lilian Gaardsvig foran Bolig Bohéme, der har indført nye åbningstider. Nu åbner butikken først klokken 12 på hverdage. Det giver mulighed for, at kunderne kan booke en personlig tid i butikken formiddage eller aften. Foto: Dorthe Rasmussen
Nye vinde blæser efter coronakrisen, og Bolig Bohéme i Apotekergade har benyttet tiden til nytænkning af åbningstiderne. Der er nu mulighed for at booke en personlig tid i butikken udenfor den normale åbningstid. Det er noget, flere og flere kunder efterspørger, fortæller daglig leder Lilian Gaardsvig.
Annonce

HADERSLEV: Daglig leder af Bolig Bohemé Lilian Gaardsvig er vendt tilbage til en normal arbejdsdag i butikken, og så alligevel ikke.

Skiltet i vinduet fortæller at Bolig Bohemé har fået nye åbningstider efter coronakrisen.

I stedet for klokken 10 åbner butikken klokken 12 på hverdage.

På lørdage har butikken åben fra klokken 10 til 14.

Nogle butikker er startet op igen med reducerede åbningstider.

Men hos Bolig Bohemé er de nye åbningstider udtryk for nytænkning, fortæller Lilian Gaardsvig.

- Vi vil prøve at fastholde vores åbningstider fra klokken 12 til 17.30 med henblik på at give vores kunder en bedre service. Det nye er, at kunderne kan ringe til os og booke en tid i butikken udenfor den normale åbningstid. Det kan for eksempel være fordi, at man er utryg ved at være sammen med andre kunder, fordi man er i risikogruppen eller, at man bare har lyst til at komme herned med en veninde, en søster eller mor og kigge i ro og mag, fortæller Lilian Gaardsvig.

Hun håber, at mange vil tage imod tilbuddet om den ekstra service.

- For os handler det ikke bare om at få nogle penge i kassen men at give kunderne den gode rådgivning. Man behøver jo ikke købe noget, fordi man booker en tid. Man må også gerne komme for at kigge og få inspiration, siger Lilian Gaardsvig.

Flere kunder har allerede benyttet sig af tilbuddet om at booke en personlig tid i Bolig Bohemé.

- Forleden dag havde jeg besøg af en skøn dame på 75 år, som kørte herned uden at fortælle sine børn om det, fordi hun ville bare så gerne have en ny sommerkjole. Hun var så glad for, at det kunne lade sig gøre, at hun kunne gå her i ro og mag. Der har også været en tandlæge forbi og kigge en lørdag eftermiddag efter lukketid, fortæller Lilian Gaardsvig.

Selv om midtbyen efterhånden ligner sig selv igen, så er der ikke noget, der er normalt. For at markere genåbningen og Genforeningen 1920 har Haderslev Butikker hængt guirlander med Dannebrogsflag op i hele gågaden. Guirlanderne bliver hængende sommeren over. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce

Formand: Giver god mening

Hun er uddannet stylist med snart 35 års erfaring i modebranchen.

Under coronakrisen har mange fundet ud af, at de ikke behøver gøre tingene på den samme måde, som de altid har gjort.

- Det har været en tænkepause, vi har fået, så på den måde har det været positivt. Nu prøver vi det her tiltag af, og hvis det bliver en succes, så fortsætter vi. Ellers kan vi hurtigt vende tilbage til de gamle åbningstider igen. Der, hvor vi kan komme ud i en dilemma, er selvfølgelig, at det er fint, hvis alle Haderslev butikker havde de samme åbningstider, konstaterer Lilian Gaardsvig.

Hun tænker, at andre butikker måske også kan se en fordel i at have nogle andre åbningstider.

- Vores kunder er glade for det og føler sig trygge, og det gør vi også, siger Lilian Gaardsvig.

Den ekstra service, at kunderne hos Bolig Bohéme nu kan booke en personlig tid udenfor den normale åbningstid betyder også, at Lilians arbejdstid er blevet mere fleksibel, og det trives hun godt med.

Formand for Haderslev Butikker Palle Løgstrup, konstaterer, at der endnu ikke er noget, der er normalt. Selv om butikkerne er åbne igen, så er der stadig corona.

- Nogle butikker har gavn af at indskrænke åbningstiden i en periode. Andre har gavn af at udvide den. Det er meget branchespecifikt, hvad der gør mest gavn. Men når vi rammer noget, der ligner en normal hverdag igen, så skal vi tilstræbe ensrettede åbningstider, så vi som by kan sende et signal om, at nu har vi altså åben, og folk må gerne stimle sammen. Men der er vi ikke endnu, så det giver det god mening lige nu, at butikkerne differentierer åbningstiderne, siger Palle Løgstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce