Annonce
Ugeavisen Haderslev

Tag med på sangvandring: Gå, syng og bliv klogere på din by

29-årige Sofie From er vendt tilbage til Haderslev efter at have været i København for at studere. Hun arbejder som byplanlægger i Haderslev Kommune og så er hun initiativtager til sangvandringerne. Foto: Stine Hygum
Bliv klogere på historien bag sangene i højskolebogen, på udviklingen af Haderslev havn, på Hertug Hans og Haderslev i renæssancen og hvordan gaderne har fået deres navn. Lyder det interssant - så skal du da med på sangvandring.

Haderslev: Fire gange i løbet af de næste fire måneder kan man blive klogere på sin by. Hvordan, tænker du måske?

Man kan tage med på en sangvandring. Hver gang er der en vært, som vil fortælle om forskellige emner, som så er aftenens tema. Alle sange bliver plukket fra Højskolesangbogen, og vil hænge sammen med enten temaet eller årstiden.

Første gang er mandag den 21. juni:

Annonce

- Der handler det om historien bag sangene. Det er Jacob Vestager Tybjerg, der er vært denne aften, siger Sofie From, initiativtager til sangvandringerne.

Det er faktisk ikke første gang, at hun arrangerer sangvandringer.

Tilbage i september 2020 nåede der at blive afholdt en enkelt sangvandring, inden flere planlagte sangvandringer måtte aflyses på grund af forsamlingsforbuddet.

Ideen til sangvandringer har hun taget med sig fra København, hvor hun boede, da hun studerede.

- Jeg var med til en "walk'n'sing" i København, hvor man gik rundt og så forskellige steder og sang - og så tænkte jeg, at der også er mange spændende steder i Haderslev, siger Sofie From, der derfor satte sig for at udbrede ideen til Haderslev.

Vil du med til sangvandring?

Mandag den 21. juni: Jacob Vestager Tybjerg, højskolelærer og foredragsholder, om historien bag sangene.

Mandag den 19. juli: Anders Sanderbo, arkitekt, om udviklingen på havnen i Haderslev.

Mandag den 30. august: Sally Schlosser Schmidt, ph.d. i historie, om renæssancen i Haderslev og Hertug Hans.

Mandag den 27. september: Nynne Sanderbo Martinusen, museumsinspektør, om baggrunden for vejnavne.

Alle sangvandringer starter klokken 19 og mødestedet er Gravene - lige med undtagelse af den 19. juli, hvor mødestedet er det nye rådhus. Sangvandringerne varer fra 19-20.30.

Haderslevs Virak har lavet logo til sangvandringerne.

Sofie From har dannet en sangvandringsgruppe bestående af Nynne Sanderbo Martinusen, Helene Hellesøe Appel og Sally Schlosser Schmidt, som hjælper med at arrangere sangvandringerne.

Højskolesangbogen er omdrejningspunktet for sangvandringerne. I håbet om at skaffe sangbøger, som deltagerne til sangvandringerne kan låne, så er Sofie From og Helene Hellesøe Appel på vej rundt til byens butikker og erhvervsdrivende for at se, om de vil bidrage til indkøb af sangbøger:

- Vi har lavet en aftale med Carsten fra Bog og Idé om, at man kan gå op til ham og købe en Højskolesangbog - og så kan man skrive en hilsen i den. Når man så er med til sangvandring, så når man går rundt, så vil man så vide, hvem der er sørget for, at man kunne låne en sangbog, siger Sofie From.

Der er allerede kommet flere positive tilkendegivelser:

- Og vi er ikke nået hele vejen rundt endnu, siger Sofie From.

Er man ikke i besiddelse af den helt store sangstemme, så skal man ikke frygte for at deltage i sangvandringerne.

- Der kommer sangere fra Haderslev Sangakademi med hver gang, så der er altid nogen, der kan melodierne, siger Sofie From.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Naue om æ sproch

Annonce