Annonce
Ugeavisen Haderslev

Tarveligt: - Hvem går og stjæler byens julelyskæder?

Der skulle egentligt have været lys i disse julegave-dekorationer, der står forskellige steder i gågaden. Det er der ikke, fordi tyve er rendt med lyskæderne. - Og så var de oveni købet fastgjort med strips, fortæller en irriteret Christian Schulz fra Haderslev Butikker. Foto: Dorthe Rasmussen
Christian Schulz fra Haderslev Butikker er træt af, at alle de batteri lyskæder, han har været rundt og fastgøre med strips forskellige steder i byen, er blevet stjålet.
Annonce

HADERSLEV: I år er der kommet ny juleudsmykning i gågaden.

Blandt andet har Haderslev Butikker fået fremstillet nogle store dekorationer, der ligner julegaver, på Forsorgshjemmet Dallhoffsminde.

- Der var meningen, at der skulle være lys inde i julegaverne,  og jeg var rundt og fastgøre batteri lyskæderne med strips. Alligevel er der nogle, der render med kæderne, konstaterer butikkernes koordinator Christian Schulz.


Jeg synes, at det er så tarveligt at stjæle lyskæderne nede i byen og så gå hjem og hænge dem på sit eget juletræ

Christian Schulz


Han tilføjer, at der også er nogle, der har stjålet batteri- lyskæderne i juletræerne nede på Jomfrustien.

Her var børn fra Catrine Asylets børnehave forleden forbi for at pynte træerne med deres hjemmelavede perleplader.

- Jeg synes, at det er så tarveligt at stjæle lyskæderne nede i byen og så gå hjem og hænge dem på sit eget juletræ - at man vil være det bekendt, siger  Christian Schulz.

Annonce

Ødelægger julehyggen

Flere af byens forretninger, blandt andet Bolig Bohemé, har også gentagne gange oplevet, at nogle har stjålet  lyskæderne fra juletræet foran butikken.

Som tidligere år har alle butikker, der er medlemmer af Haderslev, fået tilbudt et gratis juletræ, som de enkelte butikker så selv har kunnet pynte efter smag og behag.

Men flere steder er juletræerne blevet strippet eller også står de bare uden lys og pynt, fordi man er bange for, at der forsvinder ting.

Andre butikker har løst problemerne med tyveri ved at tage juletræerne indenfor.

Børnehavebørn pynter juletræer på Jomfrustien, og der blev også sat lyskæder på. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce