Annonce
Ugeavisen Haderslev

Teatret Møllen skyder ny sæson i gang med stor jubilæumsforestilling

Forestillingen "Svejk i anden verdenskrig" er teatrets jubilæumsgave til skuespiller Ole Sørensen. Pressebillede
Skuespiller Ole Sørensen fejrer 40-årsjubilæum på Teatret Møllen i rollen som Svejk.
Annonce

Haderslev: Sommerferien er slut, og en ny teatersæson er begyndt. Det gælder også for Teatret Møllen i Haderslev, der i starten af august indledte produktionen af en helt speciel teaterforestilling.

Forestillingen hedder "Svejk i Anden Verdenskrig", og er teatrets jubilæumsgave til skuespiller Ole Sørensen, der til forestillingens premiere 19. september kan fejre 40-årsjubilæum på Teatret Møllen.

- Jeg har altid gerne ville spille Svejk, fordi han på sin egen specielle facon får sagt en masse ting omkring magt og magthavere, fortæller Ole Sørensen i en pressemeddelelse.

"Svejk i Anden Verdenskrig" har Ole Sørensen i hovedrollen, hvor han spiller hundehandleren Svejk, som lever i Prag under den tyske besættelse i Anden Verdenskrig. Svejk har en tendens til at rode sig ud i problemer og får sat talegaverne på prøve, da han roder sig uklar med den tyske besættelsesmagt.

Forestillingen er instrueret af Gitte Kath, der ligeledes igennem mange år har arbejdet på teatret som blandt andet scenograf, instruktør og manuskriptforfatter. Alle forestillinger på teatret i Haderslev er udsolgte, men efter premieren i september rykker forestillingen videre på en omfattende turné i hele landet, hvor den blandt andet skal spille på Mungo Park Kolding, Teatret Svalegangen og Randers Egnsteater.

Når turnéen er overstået, og forestillingen pakket sammen, vil Ole Sørensen fortsat være at finde på Møllens skrå brædder, hvor han senere i sæsonen blandt andet medvirker i forestillingerne "Mod til at dræbe" og "Romeo + Julie".

- Vi kommer nok heldigvis aldrig helt til at slippe for Ole Sørensen. Ole har i mange, mange år været en fast del af Møllens DNA og vil også være det i mange år fremover,” siger teaterchef Nikolaj Mineka.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce