Annonce
Ugeavisen Haderslev

Tidlig julepynt giver mig plukkeveer...

Stig Kongsted Hansen er indehaver af Kongsted Freelance. Foto: Stine Hygum
Annonce

Jeg har ikke noget imod julen og nyder den faktisk ligesom så mange andre, men når den begynder at kunne spottes allerede sidst i september i nogle butikker, så får jeg nogle underlige irritationsfornemmelser i underlivet, som måske kan sammenlignes med plukkeveer.

Det er simpelthen ikke til at holde ud, at man hele efteråret skal kigge på juleslik, julekalendere og marcipan og andet juletingeltangel i forretningerne.

Når så efterårsferien er overstået, går de første allerede i gang med at hænge lyskæder op i haver, træer og på huse, hvilket bevirker at veerne tiltager. I starten af november er fødslen så nært forestående, når verdens i særklasse mest irriterende og forfærdelige julesang ”Last Christmas” blive spillet hver anden gang man tænder radioen.

Men det er åbenbart mig, det er galt med.

Ifølge amerikanske psykoterapeuter og eksperter – sikkert nogle af Trumps tåbelige eksperter – er folk der pynter tidligt op til jul lykkeligere mennesker end andre. Undersøgelser viser desuden, at de som personer er mere åbne og tilgængelige, og at de har flere venner. Jamen, det er da nok rigtigt. Gertrud Sand virkede da også som en sund kvinde i fuld balance i ”The Julekalender”, mens den rejsende fra firmaet ”Kock-sokker”, nåsåeren Benny Jensen”, tydeligvis var i ubalance.

Det handler kort sagt for mig om, at julen starter 1. december og slutter 26. december kl. 23.59.59.

Juletiden er dejlig, men alting til sin tid. Jeg elsker hyggen, julepynten, de forskellige lysshows på matriklerne samt hele hurlumhejet, og jeg tager endda kirketuren med den 24.12 for at høre julebudskabet. Men at sætte lysguirlander op i midten af oktober og pille dem ned igen midt i april, det har jeg aldrig forstået. Men nu har jeg lært, at det åbenbart er lykkelige, åbne og tilgængelige mennesker, der dyrker dette. Vi bliver alle sammen klogere.

Rigtig god jul til alle.

Gertrud Sand virkede da også som en sund kvinde i fuld balance i ”The Julekalender”, mens den rejsende fra firmaet ”Kock-sokker”, nåsåeren Benny Jensen”, tydeligvis var i ubalance.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce