Annonce
Ugeavisen Haderslev

Tidligere haderslever: - Sådan bliver du angstfri

Pia Callesen. Pressefoto
Mange mennesker lider af angst. Ifølge psykolog og doktor Pia Callesen kan én bestemt behandlingsform gøre op til 90 procent angstfri.
Annonce

HADERSLEV: Pia Callesen, som er født og opvokset i Haderslev, kommer til byen igen torsdag den 19. marts, med et nyt foredrag.

Det er Anne Muxoll fra AMS Coaching & Event, der har inviteret Pia, som er ekspert i behandling af angst-lidelser.

I foredraget, der tager udgangspunkt i Pia Callesens bog “Grib livet – Slip angsten” fra 2019, sætter Pia fokus på, hvordan metakognitiv behandling kan behandle angstlidelser, OCD og traumer (PTSD), men også generel al psykisk mistrivsel, hvorfor metoden er særlig egnet til forebyggelse og/eller håndtering af stress og arbejdspres.

Op mod 400.000 danskere kæmper dagligt med angstsymptomer som tankemylder, uro, søvnproblemer og galoperende hjertebanken. Det høje tal har fået Pia Callesen til at forske i metakognitiv behandling, og op til 90 procent af patienterne bliver angstfri med metakognitiv terapi.

Hidtidige normer for behandling af angst har opfordret patienterne til at se indad og omstrukturere tankerne. Ifølge Pia har denne metode en negativ effekt på personen, der er ramt af angst, og det skal derfor være slut med at selv-analysere i overdreven grad.

I foredraget vil Pias give sit bud på, hvordan angst kan færdigbehandles med metakognitiv behandling. Teorien bygger på, at selv de stærkeste følelser som panik og angst er forbigående, og at det menneskelige sind regulerer sig selv, hvis blot det får tid og ro til det.

Foredraget er arrangeret af AMS Coaching & Event ved Anne Muxoll og finder sted den 19. marts fra klokken 19.00 til 21.00 på Udviklingscenter Syd.

Billetterne er sat til salg på blletto.dk

I samarbejde med arrangøren sætter ugeavisen 2 X 2 billetter på højkant til foredraget i en konkurrence på vores Facebook-side "Ugeavisen Haderslev".

Du deltager i konkurrencen ved at svare på et spørgsmål på siden.

Vi udtrækker de to heldige vindere fredag den 21. februar.

Billetterne har en værdi af 200 per stk. og er inklusive en flaske vand ved ankomsten og kaffe og te ad libitum i pausen.

Pia Callesen

Pia Callesen er uddannet psykolog fra University of Wales, Bangor (2000) og Københavns Universitet (2003) med videreuddannelse i kognitiv og metakognitiv terapi.

Hun har som den eneste psykolog bosiddende i Danmark gennemført den to-årige MCT-Institute metakognitive certificeringsuddannelse og derudover den et-årige Advanced Level II-overbygningsuddannelse ved metodens grundlæggere Professor Adrian Wells ved Manchester University (UK) og Professor Hans Nordahl ved Trondheim Universitet (NO).

Derudover er Pia Callesen doktor ved Manchester University, og færdiggjorde i efteråret 2016 sin PhD-afhandling med forskning i effekten af meta-kognitiv depressionsbehandling i forhold til traditionel kognitiv adfærdsterapeutisk behandling.

Pia Callesen er også klinikchef og indehaver af CEKTOS – Center for Kognitiv og Metakognitiv Terapi i København, Næstved og Hellerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce