Annonce
Ugeavisen Haderslev

”To Good To Go” – Stop menneskespild!

Poul Martin Langdahl. Privatfoto

Stop madspild!

Omkring 1/3 af al mad ender med at blive smidt ud.

Det kan vi lave om på ved at hente mad i butikkerne, lige inden det smides ud, og til næsten ingen penge. Så er du med i ”Stop madspild” kampagnen og ” To Good To Go" kampagnen.

Du kan få en app til din telefon, så du automatisk får besked med gode tilbud, på alt det, der bare er for godt til at opgive.

Nu er stop madspild jo faktisk ikke nogen ny ting. Det fortælles, at dengang Jesus fortalte mennesker om Guds barmhjertighed og kærlighed, da var der pludselig samlet over fem tusinde mennesker, og de var så opslugte af, hvad Jesus fortalte, så de havde glemt alt om mad. Heldigvis var der en dreng, der havde en madpakke med. Jesus velsignede og delte madpakken ud, så der var nok til alle. Bagefter samlede de levningerne sammen i tolv kurve, for det levnede mad var To Good To Go. Det var for godt til at opgive.


Alle mennesker er TO Good To GoFor Jesus handlede det ikke bare om at stoppe madspild, han startede også en anden kampagne: Stop Menneskespild!

Alle mennesker er TO Good To Go, alle mennesker er for gode til at opgive!

Det var det budskab, Jesus gav sig selv for. Det var derfor, han døde på korset. Han udlevede det budskab, at alle mennesker er elsket af Gud og alle er for gode til at opgive. Alle mennesker har fortjent en ny chance.

Jesus opgav ingen, for der er altid håb. Selv de mennesker, der korsfæstede ham, dem bad han for: ”Tilgiv dem! For de ved ikke hvad de gør!” Jesus opgav intet menneske! Jesus til-gav i stedet for at op-give.

Tænk! Hvis vi kunne få en app på telefonen, der hjalp os med at tilgive i stedet for at opgive. En ”Stop menneskespild app”.

Selv her i vores kommune opgives mange mennesker, fordi vi tror, de ikke er noget værd. Også helt unge mennesker med angst, stress og diagnoser med alle mulige bogstaver. Vi er med til at opgive, i stedet for at give alle en chance. Vi trænger til en Stop menneskespild kampagne, også her i Haderslev Kommune. Det er så lidt, der skal til. Lidt støtte, lidt hjælp, lidt medvind, lidt omsorg, lidt medmenneskelighed. Hjælp til at se livsmuligheder, frem for bare at være opgivet.

Der burde ikke være et eneste menneske, der blev opgivet! Vi har alle brug for et skulderklap og en ny chance. Vi har alle brug for nærvær og medmenneskelighed. Stop menneskespild! Om du så er et ungt menneske, der er gået i stå og ikke kan få den hjælp du skal have, for at få livet til at lykkes. Eller om du er gammel og ensom, og du mest af alt trænger til en at tale med. En person, der kan give dig nærvær, måske et kram og mest af alt: medmenneskelighed. Eller om du så er barn af nogle forvildede forældre og sidder i en håbløs fangelejr et eller andet sted på kloden… Stop menneskespild!

Hvilket samfund har råd til at opgive mennesker?! Vi har ikke råd til at opgive! Lad os i stedet give liv, ved at tilgive og give nye livsmuligheder. Det er ethvert menneske værd!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce