Annonce
Ugeavisen Haderslev

Trafikken hen over stærkt trafikeret rampekryds skal glide hurtigere

Svingbanerne her ændres, så der fremover er én bane til højresvingende og én til dem der skal ligeud eller til venstre. Samtidig fjernes den lille helle mellem banerne. Foto: Haderslev Kommune
Mandag den 19. oktober ændres sporene på rampekrydset hen over Ribe Landevej. Frem til den 30. oktober vil der være arbejde på stedet.
Annonce

Haderslev: Bilister kan i de kommende uger komme til at opleve vejarbejdere ved et af de mest befærdede steder i Haderslev By.

Mandag morgen den 19. oktober går arbejdet med at forbedre trafikafviklingen hen over rampekrydset ved Ribe Landevej og Omkørselsvejen i gang. Planen er at ændre på svingbanerne, så trafikafviklingen fra vest mod øst kan blive bedre. Med cirka 9700 køretøjer i døgnet og tæt trafik i morgen- og eftermiddagstimerne kan der opstå lange køer, når bilister fra vest på Ribe Landevej skal svinge til højre ned på Omkørselsvejen.


Der opstår ofte kø i krydset fra vest, når det er myldretid. Derfor ændrer vi på de to svingbaner.

Maiken Henningsen, ingeniør og projektleder ved Haderslev Kommune


- Der er rigtig mange højresvingende - og om eftermiddagen næsten ingen venstresvingende. Der opstår ofte kø i krydset fra vest, når det er myldretid. Derfor ændrer vi på de to svingbaner, så de bilister, der skal fortsætte ligeud kommer over i det spor, hvor der også er mulighed for at svinge til venstre ned på Omkørselsvejen, siger Maiken Henningsen, der er ingeniør og projektleder ved Haderslev Kommune.

Annonce

Vigepligt gør trafik langsom

I dag giver de mange højresvingende biler en langsommere afvikling af trafikken, fordi de har vigepligt for cyklister og fodgængere og dermed blokerer krydset for de mange, der skal ligeud. Fremadrettet vil der derfor være én vognbane til højresving og én til ligeud og venstresving fra vest.

- Når vi ændrer svingbanerne, får vi også mulighed for at give de højresvingende grønt lys lidt oftere, da de så kan køre, mens andre baner afvikles, siger Maiken Henningsen, der er spændt på, om de nye kørespor forkorter køerne.

- Det er jo altid spændende at se, om virkeligheden lever op til vores beregninger, siger hun.

Arbejdet begynder mandag den 19. oktober klokken 9, når den værste morgentrafik er overstået, og forventes at vare frem til fredag den 30. oktober. Der vil være omkørsel i uge 43, mens der arbejdes på kørebanen, hvor det kun vil være muligt at køre ligeud i krydset, når man kommer fra vest.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Døde poeters klub

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Annonce