Annonce
Ugeavisen Haderslev

Trods corona: Teatret  Møllen fik overskud på 450.000

"Mod til at dræbe" fik anmelderroser og udløste en teaterpris. Foto: Søren Hasselgaard Skaaning
COVID 19 satte sit præg på egnsteatrets sæson 2019-2020, og det værste er ikke overstået, advarer teaterchef.

HADERSLEV: ”Yderst tilfredsstillende.”

Sådan betegner teaterchef Nikolaj Mineka det økonomiske resultat for Møllen for sæsonen 2019-2020.

Trods corona-lukningen af landet i foråret er egnsteatret kommet ud af sæsonen med et overskud på 449.942 kroner.

Overskuddet tilskriver teatret et mersalg samt generelle besparelser hen over hele sæsonen, der blandt andet blev præget af, at Møllens hidtil største satsning, ”Romeo og Julie”, der skulle markere 100-året for genforeningen og sættes op på begge sider af grænsen, måtte udsættes. Flere af udgifterne til denne forestilling er overført til den kommende sæson, hvor Nikolaj Mineka forudser et mindre underskud på grund af "Romeo og Julie".

I den netop afsluttede sæson solgte teatret forestillinger og billetter for næsten 1.9 millioner.

Beholdt tilskud

Trods aflysningen i den netop afsluttede sæson valgte bidragsyderne herunder Haderslev Kommune og A.P. Møller fonden at fastholde deres økonomiske bidrag til genforeningsforestillingen.

Selv om det økonomisk resultat omstændighederne taget i betragtning var godt, advarer Nikolaj Mineka i teatrets årsberetning mod for meget optimisme:

”Trods det faktum at vi går ud med et overskud, er dog grund til at være forsigtig og ruste os til fremtiden. Følgerne af COVID 19 er stadig uklare, og jeg forudser, at den sværeste tid for teatret stadig venter forude.”

Selv om ”Romeo og Julie” blev aflyst, nåede Møllen at sætte fem egenproduktioner op, der tilsammen fik 90 opførsler. Blandt egenproduktionerne var ”Under huden” og ”Mod til at dræbe”. Den først blev specifikt produceret til aldersgruppen 13-17 år og handler om unges sorg, og om hvordan de tackler tabet af et nært familiemedlem. Også den blev aflyst grundet corona, men opføres senere i efteråret.

Lige nu lægger Møllen hus til en anden ungdomsforestilling, ”Pigen med bomberne”, hvor lokale teenagepiger medvirker. Forestillingen tager udgangspunkt i historien om den såkaldte Kundby-pige, der som 15-årig planlagde et terrorangreb mod sin tidligere folkeskole og den jødiske Carolineskole i København.

Annonce

Priser

”Mod til at dræbe”, der bygger på den svenske forfatter Lars Noréns bog, blev afviklet på en blanding af rigsdansk og sønderjysk og fik flotte anmeldelser. Den ene medvirkende, Ole Sørensen, fik en Reumert for sin rolle, og det blev dermed andet år i træk, at Teatret Møllen blev nomineret til den prestigefyldte teaterpris.

Foruden de to produktioner producerede teatret også ”Svejk i 2. Verdenskrig, der markerede Ole Sørensens 40-års jubilæum, ”Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon”, der høstede en Reumert i 2018-2019-sæsonen, og ”Palle stadig alene i verden”.


Følgerne af COVID 19 er stadig uklare, og jeg forudset, at den sværeste tid for teatret stadig venter forude.”

Nikolaj Mineka, teaterchef


Møllen administrerer Haderslev Kommunes teaterordning. Børneteater har været en kerneydelse hos egnsteatret, siden det åbnede i 1974, og i sæson 2019-2020 overværede 3772 børn en forestilling. Tallet havde været højere uden Covid 19.

Møllen fik i sæsonen en ny egnsteateraftale med Haderslev Kommune. Aftalen blev godkendt af et enigt byråd, og Møllen har søsat flere aktiviteter i samarbejde med lokale mennesker og institutioner, blandt andet Hoptrup Efterskole, Arø Beboerforening, Bevtoft Kirke, Sønderjysk Forening i Rødekro og sågar Nielsens Bageri i Vojens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce