Annonce
Ugeavisen Haderslev

Trods usikkerhed: Birthe Kjær offentliggøres som solist til SMUK's nytårskoncerter

Birthe Kjær bliver - måske - en af solisterne ved SMUK's nytårskoncerter i 2021. Arkivfoto: Kim Haugaard
Det er usikkert, om Slesvigske Musikkorps kan afholde nytårskoncerter i januar.
Annonce

HADERSLEV: Trods usikkerhed om hvorvidt koncerterne må afholdes, har Slesvigske Musikkorps, SMUK, offentliggjort navnene på solisterne ved nytårskoncerterne i 2021.

De to bliver – måske – Birthe Kjær og Bobo Moreno. Begge har optrådt sammen med SMUK tidligere.

Musikkorpset har udsat billetsalget til koncerterne, der finder sted i januar. Salget skulle være åbnet den 11. november, hvor det normalt begynder i september.

I begyndelsen af november besluttede forsvaret at begrænse alle udadvendte arrangementer for de tre professionelle musikkorps – i første omgang til og med jul. Det skyldes risikoen for Covid 19-smitte.

Spørgsmålet om hvorvidt nytårskoncerterne bliver til noget er sendt til afgørelse i Hærkommandoen, oplyser Henrik Rønnow, der er musiker i musikkorpset og formand for den forening, der arrangerer koncerterne og indgår aftaler med samarbejdspartnere, herunder musikere.

Annonce

På hjemmebane

Planen er at afvikle tre koncerter på hjemmebanen i Kulturhus Harmonien. Normalt spiller orkesteret fire koncerter i Haderslev, men den fjerde holdes i 2021 i baghånd som ekstrakoncert, hvis de tre kan melde udsolgt.

Corona-beredskabet sætter sine begrænsninger. Orkesteret kan ifølge Henrik Rønnow sælge 350 billetter til hver koncert mod normalt 2800 til de fire koncerter i alt.

SMUK arbejder på at kunne optræde i Sønderborg og Aabenraa, mens Varde på grund af hallens størrelse er droppet i år. Det samme er den lille "Stærekassen" i Det kongelige Teater:

- Der sidder publikum næste lårene af hinanden, forklarer Henrik Rønnow.

Han oplever stor interesse for nytårskoncerterne:

- Der er mange, der lige nu tilmelder sig vores nyhedsbrev.


Der sidder publikum næste lårene af hinanden.

Henrik Rønnow, SMUK


COVID 19-restriktionerne har også aflyst orkesterets deltagelse i en julekoncert med Haderslev Domkirkes pigekor den 1. december. Pigekoret afvikler dog koncerten alligevel, men med strygere, træblæsere og en enkelt trompet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Annonce