Annonce
Ugeavisen Haderslev

Uden mad og drikke: Stort mandefald ved butikkernes virtuelle generalforsamling

- Det var en underlig oplevelse at stå og tale ind i et kamera, konstaterer formand Palle Løgstrup - her direkte fra studie 1 hos Haderslev Erhvervsråd tirsdag aften. På skærmen ses også butiksindehaverne Janne Lohmann og Christian Friis Olsen samt erhvervsdirektør Gert Helenius. Derudover kunne man kun se Conny Feddersen fra garnbutikken Garnache lytte med ved skærmen. Foto: Dorthe Rasmussen
Haderslev Butikkers første virtuelle generalforsamling blev en tam affære med kun 23 deltagere. Corona har tvunget butikkerne til at blive mere digitale, men Internettet kan aldrig erstatte den personlige kontakt.
Annonce

HADERSLEV: Palle var ikke helt alene i verden.

- Vi var ti personer i lokalet, og jeg kunne i hvert fald se fire personer på skærmen, fortæller formand Palle Løgstrup ovenpå generalforsamlingen i Haderslev Butikker tirsdag aften.

Foreningen har i øjeblikket 98 medlemmer, men langt hovedparten af dem var fraværende, da formanden lidt over klokken 19 fremlagde bestyrelsens beretning direkte fra studie 1 hos Haderslev Erhvervsråd på Jomfrustien.

Der var ifølge Haderslev Erhvervsråd (HER) 23 deltagere i den virtuelle generalforsamling- heriblandt også flere repræsentanter erhvervsrådet, som Haderslev Butikker hører under nu.

- Det var godt noget tamt at stå og tale til et kamera. Men vi kunne ikke blive ved med at udskyde generalforsamlingen, der skulle have været afholdt i marts, fortæller Palle Løgstrup. Den 11. marts i år Mette Frederiksen lukkede Danmark ned på grund af corona, og vi stod i en helt ukendt situation.

Butikkerne måtte aflyse en stribe af arrangementer, blandt andet den årlige generalforsamling på Kulturhus Harmonien med efterfølgende spisning og socialt samvær for medlemmerne. - En del af vores medlemmer måtte i en periode lukke deres forretninger og kunderne forsvandt fra bybilledet. Vi stod midt i kaos – der var og er mange spørgsmål til fremtiden. Som forening stod vi også i en ny ukendt situation, hvor vi lynhurtig måtte tilpasse os den nye situation. Vi stod midt i den værste storm nogensinde – vi kunne vælge enten at bygge et læhegn for at beskytte os eller vi kunne bygge vindmøller. Vi valgte at bygge vindmøller, sagde Palle Løgstrup i sin beretning. Sammen med HER søsatte Haderslev Butikker lynhurtigt forskellige initiativer, som skulle understøtte handlen. En facebook-side, hvor forretningerne kunne markedsføre sig med take-away og udbringning af varer, blev hurtigt en succes, og foreningen købte også en online platform ved Miinto, hvor medlems-butikkerne kunne sælge deres varer. Med stor hjælp fra lokale patrioter blev projektet og kampagnen omkring HaderslevHandler.nu skabt på blot tre dage.

De blev valgt til bestyrelsen:

Thor Lange fra Haderslev Kommune var dirigent til butikkernes virtuelle generalforsamling.
Der var ikke meget at dirigere, for der var ingen indkomne forslag, og der var heller ingen medlemmer, der stillede spørgsmål under eventuelt.

Til bestyrelsen var der genvalg til Pia Schultz Heelsberg fra Frk. Kindrød og Martin Karas Christiansen fra Crazy Daisy.

Der var nyvalg til Janne Lohmann fra Lohmann og Christian Friis Olsen fra Happy Huntning.

I det forgangne år har Haderslev Butikker haft udgifter for lidt over 1, 3 millioner, hvoraf de største poster er vagtordningen ( 354.000 kroner), julebelysningen (300.000 kroner) og events og aktiviteter (350.000 kroner). Årets resultat endte på på 66.000 kroner.

Trods butikslukninger og sammenlægninger har foreningen formået at få en fremgang i medlemstallet.

13 nye medlemmer er kommet til i løbet af 2019.

Annonce

Positive effekter af corona

Formanden ser to positive effekter afledt af Corona.

- Den ene er, at flere er blevet meget mere lokale i deres tilgang. Vi oplever en øget lokal interesse fra alle, og flere benytter sig nu af hinandens virksomheder og støtter lokalt. Den anden er, at behovet for en mere digital løsning i detailhandlen er blevet kickstartet. Disse to positive tendenser skal fortsætte også efter Corona, lød det fra Palle Løgstrup. På trods af den store fremgang i onlinehandel, er de fysiske butikker langt fra ved at dø, men der skal kæmpes - hver dag.

- I et svært marked bliver det meget synligt, hvem der er kreative, dedikerede og har hjertet med i alt, hvad der bliver gjort – dem, der er engagerede, klarer sig flot og vækster. Det skal vi alle sammen lære af – vi skal stå sammen i kampen og vi har brug for, at alle står skulder ved skulder i denne kamp. Vi skal tænke ud af boksen, være synlige og give kunderne mere end de forventer. Vi kan ikke kæmpe mod onlinehandlen men må acceptere, at den er der. Vi skal benytte den aktivt til vores eget salg i vores egne butikker. Derfor er der behov for, at flere bliver digitaliseret, fastslog Palle Løgstrup. Denne digitalisering af butikkerne bliver nu understøttet af Haderslev Erhvervsråd, der i indeværende år vil søsætte en række nye initiativer, som skal hjælpe butikkerne med at sælge online.

Formanden glæder sig over, Haderslev Butikker blev ved med med at presse på for at få vand i springvandet på Gravene igen. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce