Annonce
Ugeavisen Haderslev

Udviklingscenter Syd har startet uddannelsesnetværk for virksomheder

Kursuskonsulent Maya Torp (til venstre) og karriere- og studievejleder Karina Breum er nogle af dem man møder, når man er en del af det uddannelsesnetværk, som Udviklingscenter Syd startede i marts. Foto: Stine Hygum
I foråret lancerede Udviklingscenter Syd et uddannelsesnetværk, der skal være med til at gøre det mere overskueligt for virksomheder at finde relevant voksen - og efteruddannelse til deres ansatte. Foreløbig er der 34 medlemmer - håbet er, at nå op på 50 i år.
Annonce

Haderslev: Lige som covid-19 i marts lukkede Danmark ned var kursuskonsulent Maya Breum på Udviklingscenter Syd i fuld gang med at starte et uddannelsesnetværk op for personaleansvarlige i området. Netværket skal være med til at kaste lys over, hvilke muligheder der er for voksen - og efteruddannelse.

- Vi har lavet et uddannelsesnetværk, hvor vi inviterer alle uddannelsesinstitutioner med ind. Vi vil gerne hive andre uddannelsesinstitutioner med ind, så de personaleansvarlige får et overblik over, hvad der findes af muligheder og ved, hvordan der arbejdes strategisk med kompetenceudvikling, siger Maya Torp.

Foreløbig har blandt andre UC Syd og Jobcentret været inde og fortælle om, hvad de kan tilbyde.

Uddannelsesnetværket kan mere end at gøre de personalesansvarlige i de forskellige virksomheder opmærksom på mulighederne for efter- og voksenuddannelse.

Det kan også bruges til at samle det nødvendige antal kursister til at der er grundlag for at starte et hold i et konkret fag. Håbet er, at medlemmerne af uddannelsesnetværket vil bruge hinanden på kryds og tværs. Det kan være, at der er flere virksomheder, som skal bruge et svejsekursus - eller at en virksomhed gerne vil høre en af de andre deltagere i netværket om erfaringerne med et særligt kursus.

- Vi håber, at vi kan være lokalområdets videnscenter på det område, siger Maya Torp.

Annonce

Håber på flere medlemmer

- Der er 34 medlemmer nu, men målet er, at nå op på 50 medlemmer i år, siger Karina Breum, der er studie- og karrierevejleder i Udviklingscenter Syd.

Medlemmerne i netværket mødes fire gange om året og det er gratis at være en del af netværket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Annonce