Annonce
Ugeavisen Haderslev

Udviklingscentret tilpasser sig efterspørgslen

Karina Breum (til venstre) er studie- og karrierevejleder på Udviklingscenter Syd. Maya Torp er kursuskonsulent samme sted. Foto: Stine Hygum
Covid-19 har fået mange til at ændre i den måde, som de hidtil har gjort tingene på. Det er også tilfældet hos Udviklingscenter Syd.
Annonce

Haderslev: På Udviklingscenter Syd, der har til huse på Det Blå Gymnasium på Kroghs Kobbel, har covid-19s indtog også haft en betydning for den måde, som de arbejder.

- Vi vil gerne prøve at favne bredt - og det er vidt forskelligt, hvad virksomhederne efterspørger af kurser, siger Maya Torp.

Covid-19 har betydet, at Udviklingscenter Syd har større fokus på fleksibilitet i undervisningen.

- Det er vidt forskelligt, hvad virksomhederne efterspørger. Det kan eksempelvis være svært at erstatte specialmedarbejdere. Derfor kan virksomheder have nogle medarbejdere, som de ikke har nok arbejde til - og derfor, så vil de bruge tiden på at efteruddanne og opkvalificere medarbejderne, siger kursuskonsulent Maya Torp.

- Det er også med til at styrke virksomheden. Man vil også gerne selv have de bedste medarbejdere, siger Karina Breum, der er studie- og karrierevejleder.

Det kan være, at en virksomhed har brug for, at der er 30 medarbejdere, der kan komme på kursus over en længere periode, eller at en anden virksomhed har brug for, at en enkelt medarbejder kan komme på kursus hver torsdag.

Annonce

Samarbejde med HER

- Vi har blandt andet lavet et samarbejde med Haderslev Erhvervsråd. De har en mission om, at butikkerne skal have flere onlineshops. Vi kan hjælpe med at opkvalificere medarbejderne til at kunne drive en webshop, siger Maya Torp.

- Vi kan tilrettelægge kurserne efter den enkelte. Butikkerne er åbent mellem 10 og 17.30 - så der kan medarbejderne ikke være på kursus. De har i stedet mulighed for at tage morgentimer, siger Karina Breum.

Annonce

"To go" eller "to stay"

Udviklingscenter Syd arbejder også med større fleksibilitet i forhold til, hvor man skal være, når man deltager i kurser.

- Kursisterne har mulighed for at komme her, sidde på jobbet eller derhjemme, når de deltager i et kursus, siger Karina Breum.

På Udviklingscenter Syd har man åbnet et undervisningsrum, hvor kursisterne kan sidde og blive undervist i lige det kursus, som passer til dem.

- Så kan man komme lige den dag, man har lyst. Der er altid et lokale og en computer til rådighed i hverdagene. På den måde er vi så fleksible, som vi overhovedet kan være, siger Karina Breum.

Sådan kommer det som minimum til at køre til midt i december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Annonce