Annonce
Ugeavisen Haderslev

Unge rammes af nye aflysninger

Uddannelsesmessen på Harmonien plejer at samle hundredvis af unge. Det går ikke an i en corona-tid, hvor især børn og unge bærer smitten videre. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

HADERSLEV: I foråret sendte coronaen tusindvis af børn og unge hjem til hjemmestudier foran skærmen. Smittens fortsatte spredning i efteråret og vinteren har betydet, at en lang række uddannelsesaktiviteter har måttet aflyses. Det gælder brobygning, hvor elever i de ældste klasser besøger ungdomsuddannelserne, introduktionskurser og ikke mindst den årlige uddannelsesmesse i Kulturhus Harmonien.

I stedet sender uddannelsesvejledningen i Haderslev et magasin ud til de unge, der modtager det i ugen op til skolernes juleferie. Magasinet kommer i både en trykt og en digital udgave. I første omgang er det eleverne i 9. og 10. klasse, der får magasinet. Senere modtager 8. klasse det også.

Magasinet skal være en håndsrækning til unge, der er i tvivl om, hvad de skal vælge efter grundskolen og ikke mindst hvilke fag, de skal bruge for at komme ind på e specifik uddannelse.

De unge kan ved at scanne en QR-kode se en kort film, der fortæller om, hvad et er for et miljø, der findes på den enkelte uddannelse. På den måde har uddannelsesvejledningen prøvet at gøre magasinet mere levende, da de unge nu ikke må mødes i virkeligheden.

Elever i 9 og 10. klasse skal senest den 1. marts have tilmeldt sig en ungdomsuddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce