Annonce
Ugeavisen Haderslev

Ustoppelig: Ikonisk Haderslev-værtshus er genopstået igen

Den 29-årige Sandra Jørgenen er den nye kromutter på Stoppestedet. I baggrunden sidder gæsterne Kim Larsen og Kim Jo Hof. For enden af baren står Jan Jørgensen, som har en fortid som bartender på The Irish Pub. Foto: Jacob Schultz

Stoppestedet på Sønderbro har været "pitstop" for Kim siden åbningen i 1978. Flere gange har værtshuset været lagt i graven, men nu er der igen kommet nye ejere. Sandra og Jan Jørgensen er klar med nye tiltag: Karaoke-aftner og VIP-kort til gæsterne.

Annonce

HADERSLEV: Stamkunderne er ved at finde tilbage til Stoppestedet.

Værtshuset, der ikke vil dø, selv om der flere gange har været gravøl.

John Mogensens musik gjalder ud af højtalerne, mens højdepunkterne i baren passerer revy for Kim, som er kommet fast på værtshuset på Sønderbro siden 1978.

- Det var jo Bjarne Kock fra Sønderborg, der startede det i sin tid. Der har været en masse forskellige ejere gennem tiderne. Nu kunne jeg godt fortælle dig nogle uhyggelige historier, men det må jeg hellere lade være med, siger Kim og tager sig en slurk mere af sin øl.

- Du kan bare skrive, at jeg hedder Jo Hof til efternavn, siger han. Der er ingen tvivl om, hvilken drik, der er favoritten, når Kim trænger en optankning.

- Stoppestedet er mit jo pitstop. Det er hyggeligt at komme herned og snakke med nogle underlige mennesker, siger Kim.

Flere gange har der været fuld stop for Stoppestedet, men nu er det bare lige ud og fremad, fastslår de nye ejere Sandra og Jan Jørgensen.

- Vi synes, at stedet skal have én chance mere. Udlejeren har sagt til os, at hvis det ikke kører nu, så bliver det lavet om til lejligheder. Vi kommer med frisk energi og nye tiltag, og vi tror på det, fortæller parret.

I fredags fik de deres alkohol- bevilling og overtog officielt stedet efter den tidligere ejer, der nåede at drive Stoppestedet et lille års tid.

- Det var en thai-dame, og hun snakkede altid i telefon.... bla, bla, bla, bla, bla... Nu er hun rejst til Spanien, fortæller Willy Schultz, som sidder i baren og vinder den ene øl-skrab eller den anden.

I dag sparer han på dagens gevinst, fem øl, for han vil gerne blive hængende lidt længere.

- Her er altid godt humør. Det skal være hyggeligt at komme på Stoppestedet, fastslår den 29-årige Sandra Jørgensen.

Hun er kromutter og vil passe værtshuset i det daglige, da Jan har sin egen vognmandsforretning.

Parret har tre børn og bor i Haderslev.

Sandra er selvlært fotograf og har siden 2014 også drevet det lille firma Capella Photo, der gør sig mest familie-portrætter.

Det var Jan, der fik idéen til, at parret skulle overtage Stoppestedet, og samtidig har de overtaget personalet på stedet.

Jan Jørgensen har tidligere arbejdet som bartender på The Irish Pub i Haderslev Centrum gennem 12 år, hvor han også arrangerede karaoke-aftner, og det vil han fortsætte med på Stoppestedet.

- Vi snakkede allerede for et års tid siden om, at vi gerne ville overtage, men der var dér én før os, der var interesseret. Da hun så ville stoppe, fik vi tilbuddet om at overtage, fortæller Jan Jørgensen.

Han har længe drømt om at få sit eget værtshus.

- Jeg er kommet meget på Stoppestedet for fire-fem år siden, da min gode kammerat Brian Vad havde det, og jeg synes, at det er et hyggeligt sted. Vi har været her lidt siden januar for at hjælpe den tidligere ejer, så værtshuset ikke skulle lukke, mens vi ventede på at få vores alkohol-bevilling, fortæller han

Torsdag, fredag og lørdag har de bevilling til klokken 02, men i hverdage hedder åbningstiden klokken 10 til 20.

- Der er allerede nogle af stamkunderne, der har spurgt, om vi ikke kan åbne klokken 09, men det synes vi alligevel er for tidligt, fortæller Jan.

Det er både øl og kaffe og husets specialitet, iskold Jägermeister, der bliver langet over disken til formiddagens første kunder.

To mennesker på en bar. Willy Schultz har held i øl-skrab. Han er lige blevet 74 år og føler sig hjemme på Stoppestedet. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Åbnings-reception med karaoke

De nye ejere holder åbnings-reception lørdag den 16. marts fra klokken 14 og til de sidste gæster går hjem.

- De snakker allerede om det på de andre kroer, så det er fint nok, konstaterer Jan.

Værtshusene Hjorten og Torvekroen er de nærmeste konkurrenter.

Stoppestedet ligger midt imellem de to, så værtshuset er blevet et pitstop for mange, der føler sig hjemme på stedet.

Den tidligere ejer havde også blomster over det hele, men det blev for meget vanderi, synes Sandra og Jan.

- Vi har fjernet de fleste blomster igen. Blandt andet en stor palme, som man skulle dukke sig for ikke at få i hovedet. Istedet har vi hængt nogle nye plakater op på væggene. Vi får også en spille-hal, som der var før, og så har vi flere nye tiltag, fortæller Jan.

Han viser nogle kasserede klippekort til bussen, som nu er blevet til klippekort til ti øl på Stoppestedet.

- Samtidig introducer vi nogle nye VIP-kort, som gæsterne kan indsætte penge på hver måned. Det kan for eksempel være 1.000 kroner den 1. eller 2. i hver måned. Jo flere penge, man sætter ind på sit VIP-kort, jo større rabat. Kortet er også en opsparing, hvor man kan optjene bonus-point, forklarer Jan Jørgensen.

Alle gæster, der kommer på Stoppestedet, kan blive VIP ( Very Important Person) med de privilegier, der følger med VIP-kortet.

- Kortet er også en hjælp til folk, der har svært ved at styre deres forbrug. Hvis man for eksempel kun må købe to øl på én dag, så kan vi se på kortet, at her er altså én gæst, der har lagt en spærring ind. Samtidig fungerer det også som et kreditkort, hvis man er flad sidst på måneden, fortsætter Jan. Der bliver også mere underholdning på Stoppestedet i fremtiden.

- Vi vil have nogle lørdags-aftner med karaoke. Første gang bliver om aftenen til vores åbnings-reception, fortæller Jan.

Hvis der bliver "Fut i fejemøget", som John Mogensen synger - så kan det godt gå hen og blive sent, inden de sidste gæster går hjem.

Det var Jans idé, at han og Sandra skulle overtage Stoppestedet. Han hjælper til i baren, når han ikke er på farten som vognmand. Foto: Jacob Schultz.
Willy Schultz er glad for den nye kromutter Sandra, for hun kan lide at snakke med gæsterne. Ved siden af veninden Inger Rudebech. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce