Annonce
Ugeavisen Haderslev

Vi er (næsten) tilbage

Helene Hellesøe Appel er klummeskribent på Ugeavisen Haderslev. Hun er klaverlærer, koordinator og byrådskandidat for Enhedslisten. Foto: Stine Hygum
Annonce

Onsdag d. 11. marts var jeg på Teatret Møllen for at se forestillingen “16:29”.

I pausen tikkede der en sms ind fra min mor: “Du skal vist ikke op på musikskolen de næste to uger. Danmark lukker ned.” Den var ny. “Danmark lukker ned…”

I stedet for at se 2. akt gik jeg hjem. Havde jeg på det tidspunkt vidst, at det efterfølgende ville blive så lang en pause fra de ellers jævnlige kulturudflugter, var jeg nok alligevel blevet. Men jeg havde et hav af spørgsmål i hovedet: Hvad med alle mine klaverelever? Og alle de mange projekter, jeg havde i kalenderen? Skal jeg så bare sidde derhjemme hele tiden? Risikerer vi ikke alle at blive skøre, når vi så pludseligt bliver revet ud af vores vante rutiner?

For at undgå at blive skør, gjorde jeg ting, som jeg har drømt om i lang tid. F.eks. at stå rigtig tidligt op og se solopgangen ved Flovt Strand. Eller køre til Damende en sen aften for at høre nattergalen. Ok, vi hørte desværre ikke nattergalen, men vi fik til gengæld taget turen gennem skoven i mørke. Noget, jeg ikke normalt bruger min fredag aften på. Derudover har jeg set masser af marsvin i Lillebælt for første gang i mange år og fundet et virkelig stort stykke rav på Rømø.

Men GUD, hvor har jeg også savnet Haderslevs kulturliv! Nu har den travle hverdag atter meldt sin ankomst, klavereleverne er tilbage i huset og byens rum er lige så stille ved at blive generobret til fredagsbar og torvedag. Jeg glæder mig som et lille barn til, kalenderen atter bliver fuld af kulturelle begivenheder, selvom jeg nu har lært, at man faktisk ikke bliver skør af nogle blanke sider. For indrømmet… Jeg kommer selvfølgelig også til at savne det frirum, fleksibiliteten og den stilletid, som coronaen gav mig. Og der skal altså stadig være tid til at se en solopgang i ny og næ.

Så, kære kulturinteresserede haderslevere, nu er det s…. nu! I skal gå i biografen, til koncerter, på biblioteket og i kunsthallen. Og i det hele taget nyde alt det, I har opdaget, at I savnede i denne ufrivillige dvale. Vi fik alle på et øjeblik oplevet, at vi ikke ved, hvad vi har, før vi mister det. Nu har vi (næsten) fået det hele tilbage igen, så støt det, prøv noget nyt - besøg et sted, du aldrig har været. Jeg skal i hvert fald se et helt teaterstykke, så snart jeg har muligheden for det.

Vi ses derude!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce