Annonce
Ugeavisen Haderslev

Vi skal behandle byrødderne ordentligt

Stig Kongsted Hansen er indehaver af Kongsted Freelance. Foto: Stine Hygum
Annonce

Det er valgår, og hvis ikke valgkampen er gået i gang i vores kommune, ja så er det tæt på. Inden længe vil vi se læserbreve, debatter og diskussioner i avisspalterne og, sidst men ikke mindst, på de sociale medier. Det er nok her det store slag kommer til at stå, og med de tendenser vi ser fra valgkampene de seneste år, er der overhængende fare for at tonen bliver utrolig hård og beskidt. Jeg har selv oplevet det på egen krop og sjæl, før jeg nærmest overhovedet kom i gang med politik.

For et par år siden fik jeg et par opfordringer til at gå ind i lokalpolitik, og efter længere tids overvejelser takkede jeg ”ja” og meldte mig ind i et politisk parti. Jeg begyndte at deltage lidt mere i politiske debatter på Facebook. Jeg stak næsen frem og kom frem med mine holdninger på ordentlig og konstruktiv vis. Det gav gode konstruktive debatter, men oftere og oftere var der enkelte modstandere, der gik over grænsen. Jeg oplevede personlige angreb i offentlige rum på Facebook, nogle i sjov andre i alvor, og der kom personlige beskeder i Messenger og min indbakke, hvor jeg hurtigt indså det, man så ofte har hørt, at politik kan være en særdeles ubehagelig ting at beskæftige sig med.

Derfor kom jeg nærmest aldrig i gang med politik, og besluttede i efteråret ikke at stille op. Min person, min karisma og mit temperament er ikke skruet sammen til det, og som min kone sagde: ”Det dør du af”.

Derfor trak jeg stikket helt ud. Jeg har ikke kommenteret på politiske opslag på sociale medier i tre måneder, og det har jeg det faktisk efterhånden utrolig godt med.


Min opfordring herfra går derfor på, at vi i den kommende valgkamp skal behandle vores lokale byrødder ordentligt uanset farve og kulør. De tager alle en borgerpligt på sig, bruger uanede mængder tid til en dårlig hyre, udsætter sig selv for angreb både over- og under bæltestedet og er nærmest skydeskiver i døgndrift.

Stig Kongsted Hansen


Min opfordring herfra går derfor på, at vi i den kommende valgkamp skal behandle vores lokale byrødder ordentligt uanset farve og kulør. De tager alle en borgerpligt på sig, bruger uanede mængder tid til en dårlig hyre, udsætter sig selv for angreb både over- og under bæltestedet og er nærmest skydeskiver i døgndrift. Mit håb er, at der kommer masser af konstruktive debatter i aviser og på sociale medier i en tone, vi alle kan være bekendt. Gå efter sagen, og aldrig efter personen, og bevar en sober tone.

Og møder du en af vore lokalpolitikere på gaden, som du ikke er enig med, så prøv at være positiv, bak op og giv et klap på skulderen med på vejen. Det har de brug for, og vi har i et demokratisk samfund brug for, at flere fremadrettet vil gå ind i politik, og ikke vender ryggen til, som jeg har gjort. Så dør demokratiet. Jeg kender flere af politikerne i byrådet, jeg ikke er enige med, men som jeg har et fremragende forhold til. Det behøver jo ikke handle om politik alt sammen.

Med ønske om et godt valgår med en ordentlig tone.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce