Annonce
Ugeavisen Haderslev

Vojens er blevet et kendt bysbarn fattigere

Familie-foretagendet blev grundlagt i Vestergade 8 af Mathias Pors Bojsens farfar. Forretningen, der senere flyttede over på den anden side af gaden til Vestergade 5b og udelukkende kom til at forhandle hårde hvidevarer, kunne i 2009 fejre 100-års jubilæum, som Mathias Pors Bojsen dog ikke gjorde det store stads ud af. Foto: Lokalhistorisk Forening for Vojens-området
Mathias Pors Bojsen, der drev Hård Hvidevareforretningen i Vestergade i Vojens indtil i 2017, blev 72 år.

Nekrolog: Mathias Pors Bojsen, der drev Hård Hvidevareforretningen i Vestergade i Vojens indtil han trak sig tilbage fra arbejdsmarkedet i 2017, blev 72 år.

Han blev uddannet i administration ved Ford-forhandler Svend Wæver på Jomfrustien i Haderslev. Derefter aftjente han sin værnepligt ved marinen. Efter endt værnepligt tog han til Grønland, på Thule-basen, hvor han var ansat i administrationen ved et amerikansk firma i to år. Han kom derefter til Danfoss i Nordborg, hvor han beskæftigede sig med indkøb ved hjælp af EDB.

Højgade indtil det sidste

Mathias Pors Bojsen forblev Vojens-dreng gennem hele livet. Han voksede op i Højgade 6, hvor han blev boende indtil det sidste, og gik i Vojens Borger- og Realskole, hvorfra han udgik med realeksamen.

- Som børn gik vi med aviser. Mathias var svær at få op søndag morgen, så vi måtte smide sten på vinduet for at få ham vækket, mindes barndomsvennen Paul Jørgensen.

- Vi spillede bordtennis i kælderen med mange forskellige kammerater - Mathias var umulig at vinde over. Senere spillede vi sammen i Vojens Bordtennisklub i mange år. Vi havde også en tipsklub sammen i næsten 50 år.

Butikken måtte i 2018 vige for byens nye Lidl-forretning. Privatfoto

Mathias Pors Bojsen var kendt som en venlig og hjælpsom forretningsmand, som man altid kunne slå en god handel af med. Han kunne skaffe det meste, selvom der på hans kontor i forretningen aldrig havde stået en computer. Indtil det sidste blev forretningen ført, som han altid havde gjort. Den var desuden lukket i middagspausen, hvor Mathias Pors Bojsen holdt sig i gang med at gå lange ture.

Mathias Pors Bojsen efterlader sig sin storesøster Karen, der er bosat på Sjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Respekt!

Annonce