Annonce
Ugeavisen Haderslev

Vojens: Genbrugt lukker efter få måneder

Genbrugt åbnede i Vojens i midten af maj, men allerede nu er butikken lukket. Der er ikke længere kundegrundlag. Arkivfoto
KFUMs Sociale Arbejde har valgt at lukke Genbrugt på banegårdspladsen i Vojens. Der kommer ikke længere kunder nok.

Vojens: Det blev en kort omgang for KFUMs Sociale Arbejdes genbrugsbutik i Vojens, Genbrugt.

Butikken åbnede i 18. maj og den 30. september havde butikken sidste åbningsdag på banegårdspladsen i Vojens.

Årsagen er, at der ikke er den kundetrafik i butikken, som man havde regnet med.

Annonce

- Corona får skyld for meget, siger genbrugskonsulent Sanne H. Lomholt fra KFUM’s Sociale Arbejde, som driver Genbrugt-butikkerne og fortsætter:

- Vi har været lukket, som mange andre genbrugsbutikker i foråret, og nu hvor vi har haft åbent, så er der ikke den trafik på stationen, som der var før. Der er ikke slet ikke det samme flow af rejsende, og slet ikke efter, at man siden august har skullet bære mundbind.

Det er ikke kun svært at få kunderne ind i butikken. Siden covid19 blev en del af hverdagen, så er udfordringen med at finde frivillige ikke blevet mindre:

- Det er svært at rekruttere og fastholde frivillige, siger Sanne H. Lomholt.

Ansvar

Genbrugskonsulenten er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, der er truffet om at lukke butikken i Vojens:

- Vi synes, at vi har taget ansvar ved at lukke butikken. Vi er sat i verden for at lave overskud, og det kan vi ikke i Vojens. Hvis det var sådan, at vi vidste, at der kom en vaccine inden årets udgang, så havde det være en anden situation. Men det er klart, at det ikke er sjovt at åbne og lukke i etableringsåret, siger Sanne H. Lomholt.

Det er i øvrigt ikke kun Genbrugt i Vojens, som KFUMs Sociale Arbejde har valgt at lukke. Butikken på stationen i Fredericia lukker ved udgangen af oktober. Også her er begrundelsen, at der ikke længere er et kundegrundlag forbundet ved at være på en station.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Respekt!

Annonce