Annonce
Ugeavisen Haderslev

Wow: Tre-årige Johan fik besøg af selveste julemanden

Til højre Johan og hans storebror Anton opdager, at julemanden står derude og banker på ruden med sin stok. Foto: Dorthe Rasmussen
Onsdag formiddag bankede julemanden på hos Johan Schau Matthiesen på Ryes Møllevej. Julemanden havde gaver med til både Johan og hans tre søskende.
Annonce

HADERSLEV: Der lød en jubel fra stuen, da julemanden pludselig stod og kiggede ind gennem vinduet hos familien Schau Matthiesen på Ryes Møllevej.

Julemanden var kommet for at overraske den tre-årige Johan Schau Matthiesen,  der var den heldige vinder af Haderslev Butikkers konkurrence om at vinde et besøg af julemanden.

Til højre Johan og hans storebror Anton opdager, at julemanden står derude og banker på ruden med sin stok. Foto: Dorthe Rasmussen

Over 1.000 børn har i år kommet deres juleønsker i julemandens postkasse på Gravene, og der er blevet trukket lod.

Johan fik to af sine største juleønsker opfyldt af julemanden, der også havde en gave med til hver af Johans søskende - hans tvillingesøster Marie, storebror Anton på seks år og lillebror Alfred på halvandet år.Der er voksne, der har været rørt til tårer over, at de stadig kan møde mig nede i byen.

JulemandenLige da julemanden bankede på døren, blev det til overvældende for Johan, der forsvandt ud i køkkenet for at sunde sig lidt, men han kom snart tilbage.

Ja, det var selveste julemanden, der stod der, og han havde sækken fyldt med gaver, der skulle pakkes ud.

Til sidst smed julemanden en masse små slikposer op i luften.

Julemanden havde også sin suttestok med i tilfælde af, at der var nogle, som gerne ville af med deres sutter.

Det syntes den halv-årige Alfred var alt for tidligt endnu, men julemanden må meget gerne komme igen næste jul.

- Kan I ringe med klokken, sagde julemanden.

Seks-årige Anton prøvede, men klokken sagde ingenting.

Det er  nemlig kun julemanden, der kan ringe med den!

Annonce

Få krammere fra børnene

For julemanden har det været en underlig december med kun få krammere fra børnene, der har fået at vide, at de skal holde afstand.

Men julemanden synes alligevel, at det har været en helt fantastisk modtagelse, han har fået overalt, hvor han er kommet.

- Der er mange voksne, der er kommet hen og sagt, hvor er det godt, at de ikke har fjernet julemanden på grund af corona.  Alt sjovt er aflyst for både børn og voksne, men julemanden er her stadig. Der er voksne, der har været rørt til tårer over, at de stadig kan møde mig nede i byen. Så føler man virkelig, at ens job giver mening, siger julemanden.

- Tak for besøget. Henrik og Inge Schau Matthiesen og deres fire børn, Alfred, Anton, Johan og Marie siger farvel til julemanden. Foto: Dorthe Rasmussen
- Kan du ringe med klokken? Anton prøvede, men det er julemanden, der kan ringe med julemandens klokke. Foto: Dorthe Rasmussen
Det var meget overvældende for dagens vinder, som lige måtte et smut ud i køkkenet og sunde sig, men han kom snart igen for at pakke gaver ud. Foto: Dorthe Rasmussen
Johans søskende blev også meget begejstrede for deres gaver. Dorthe Rasmussen


Besøg af julemanden

Det er syvende år, at Haderslev Butikker afvikler konkurrencen, hvor et heldigt barn kan vinde et besøg af julemanden den 23. december.

Julemandens besøg er ét af de få aktiviteter, der ikke er blevet aflyst på grund af corona, og Haderslev Butikker skønner, at over 1.000 børn har deltaget i årets konkurrence.

Sidste chance for at se verdens største 3D printede julemand på Gravene er tirsdag den 29. december, hvor der også er torvedag.

Fredag den 30. december indsamles alle juletræer, som butikkerne har haft foran forretningerne. De fleste butikker, er lukket til og med 3. januar. Undtaget er dagligvarebutikker, apoteker og butikker, der sælger sæsonvarer, blandt andet nytårsfyrværkeri.

'

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce