Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ørumvej lukket for tung trafik

I øjeblikket undersøger rådgivere, hvordan man får stabiliseret Ørumvej, så dele af vejbanen ikke skrider ud. Foto: Michael Svenningsen
Kommunen har valgt at lukke Ørumvej for lastbiltrafik efter rabatten et sted er sunket 40 cm. Der er fare for, at vejen kan kollapse og skride ned i åen.
Annonce

Ørum: De store regnmængder får nu konsekvenser for trafikken på Ørumvej mellem Ørum og Daugård.

Kommunen har på en strækning på 20-30 meter spærret halvdelen af vejbanen af og lukket vejen helt for gennemkørende tung trafik.

- For et par uger siden fik vi melding om, at rabatten havde sat sig. Da vi kom derud, viste det sig, at rabatten var sunket 40 cm over en strækning på 20-30 meter. Asfalten hænger nærmest og svæver i luften, forklarer Michael Laursen, der er afdelingsleder i Natur, Vand og Vej i Hedensted Kommune.

Vejen blev delvist spærret af, og man gik i gang med at lave boringer på stedet. Tre til fem meter under vejen er der et brud i en dæmning af sand, som har gjort, at tingene skubber sig. Der er fare for, at vandet kan trække hele vejen med sig ud og ned i Ørum Å.

- Selvfølgelig spiller den senere tids megen regn en rolle. Desuden er vores teori, som vi ikke har fået bekræftet, at der ligger et stort reservoir af vand på den anden side af vejen, og at vand derfra er begyndt at trænge ud gennem skråningen og derved skubber tingene, siger Michael Laursen.

Lastbiler må derfor køre ad Bråskovvej, mens almindelige personbiler godt kan passere strækningen, som bliver reguleret af lyssignal.

Hvordan vejen skal udbedres skal først til at undersøges nu.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce