Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

25 år med skrotbiler på Karosserivej i Hedensted

I disse dage er det 25 år siden, at Søren Ove Sørensen startede autoophugningsfirmaet Sørens Autolager på Karosserivej i Hedensted, hvor firmaet har sit helt eget vartegn. Foto: Henrik Dolmer
Sørens Autolager på Karosserivej 10-12 i Hedensted har pr. 1. september eksisteret i 25 år. Alle 25 år har været med den samme ejer ved roret, nemlig Søren Ove Sørensen, som dermed kan fejre 25 års jubilæum i disse dage.
Annonce

Hedensted: Nu hvor vi er landet i årets første efterårsmåned kan den lokale autoophugger Søren Ove Sørensen fejre 25 års jubilæum med sit firma. 1. september 1995 åbnede han nemlig som 25-årig Sørens Autolager i en nedlagt landejendom på Karosserivej i Hedensted.

Han har ikke tal på, hvor mange biler han har været med til at skrotte igennem de 25 år, men det er selvsagt rigtig, rigtig mange.

Annonce

Er udlært automekaniker

Søren Ove Sørensen er udlært automekaniker og nåede som udlært at arbejde for både Hedensted Autoophug og Tørring Autolager, inden han startede for sig selv.

- I starten var det ikke kun autoophug, men også import, salg og reparation af biler, men det udviklede sig hurtigt til kun at handle om ophugning af skrotbiler og salg af brugbare reservedel fra disse biler, siger Søren, der p. t. har en enkelt fastansat medarbejder til at hjælpe sig med at drive firmaet.

Annonce

Opførte ny hal i 2006

I 2006 havde forretningen vokset sig så stor, at det begyndte at knibe med pladsen. Derfor fik han opført en ny hal inklusive lager, værksted og kontor på den anden side af Karosserivej. Den nye hal stod færdig i foråret 2007. I 2012 opkøbte han en 5000 kvadratmeter stor nabogrund, så der blev endnu mere plads at boltre sig på.

Branchen har naturligvis udviklet sig meget gennem de 25 år. Ikke mindst hvad angår miljøkrav og genanvendelse.


Vi er hele tiden blevet bedre og bedre til at genbruge dele fra bilerne. Cirka 95 procent af delene fra en skrotbil bliver således genanvendt i dag. Det er ikke kun godt for miljøet, men også for pengepungen, så det er en ren win-win.

Søren Ove Sørensen, indehaver af Sørens Autolager i Hedensted


- Vi er hele tiden blevet bedre og bedre til at genbruge dele fra bilerne. Cirka 95 procent af delene fra en skrotbil bliver således genanvendt i dag. Det er ikke kun godt for miljøet, men også for pengepungen, så det er en ren win-win, siger Søren Ove Sørensen, der har specialiseret sig i reservedele til ældre årgange af Volkswagen og Audi. Det vil sige fra 80’erne og op til slutningen af 00’erne.

- Hvis der er én der står og mangler en reservedel til en VW Golf fra 80’erne, så er det nok mig, de skal ringe til. Det er jo sådan nogle biler, som jeg selv blev udlært i, siger Søren, der har reservedelskunder i hele landet plus i Tyskland.

Annonce

Har sit helt eget vartegn

Og så har firmaet sit helt eget vartegn i form af et gammelt propelfly, som man ikke kan undgå at lægge mærke til, når man kører forbi Sørens Autolager på Gesagervej.

Flyet fandt Søren på Sjælland for 13 år siden, og han besluttede sig for at købe det, da han mente, det kunne blive et fint blikfang.

- Efter sigende har det været med i James Bond-filmen ”Moonraker”, men jeg har ikke kunnet få det bekræftet. Jeg har skrevet til filmselskabet, og herunder opgivet flyets registreringsnummer, men jeg har aldrig fået noget svar, siger Søren Ove Sørensen, der er klar til mange år endnu i spidsen for Sørens Autolager.

I forbindelse med jubilæet afholdes der reception på firmaadressen 11. september fra kl. 13 til 17, hvor Søren vil byde på lidt godt til ganen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce