Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

25.649 personbiler i Hedensted: Her er de mest populære mærker

For tiden bliver der hos Frank Elkjær i Hedensted solgt flest Renault'er. Arkivfoto: Angelina Owino
Selvom to af de store bilforhandlere ikke er overrasket over kommunens præferencer, er de uenige om baggrunden for valget.
Annonce

Hedensted: Når borgerne i Hedensted Kommune bevæger sig ud mod carporten, vil det typisk være døren en Volkswagen, der bliver åbnet.

Det viser en opgørelse, avisen har modtaget fra Motorstyrelsen.

Heri fremgår det, at mere end hver tiende af de i alt 25.649 indregistrerede køretøjer er fra den tyske bilfabrikant.

Derudover har lokalbefolkningen en forkærlighed for Peugeot og Ford, som har henholdsvis 2440 og 2100 biler holdende på de omkringliggende matrikler.

Podiet overrasker ikke to af kommunens store bilforhandlere, Frank Elkjær Biler og Tørring Auto. Samstemmende forklarer de, at især VW også er blandt de biler, de skriver flest slutsedler på.

- Det har længe været toppen af poppen for os, og VW udgør vel 30-35 pct. af vores salg. Fælles for de tre mærker er, at det er gode produkter, hvor man får meget for pengene - og det ved kunderne, siger medejer Mikkel Bo Madsen fra Tørring Auto.

Helt samme holdning lyder dog ikke fra modparten Frank Elkjær. Han stemmer i, at bilisternes top tre ikke er overraskende, men det handler i højere grad om personlige præferencer, tilgængelighed og markedsføring.

- De kan ikke noget, som de andre biler ikke også kan, for kvalitetsmæssigt er de fleste fuldt på højde med hinanden. Så er det mest et spørgsmål om, hvem der er bedst til at brande sig, siger han.

Annonce

Elbiler har det hårdt

På listen over de godt 25.000 indregistrerede personbiler i Hedensted Kommune fremgår det også, at antallet af elbiler fortsat er forsvindende lille.

Blot 107 biler - svarende til godt 0,4 pct. - af bilerne kører udelukkende på strøm. Heraf udgør Tesla knap halvdelen. Der er ingen tal for mængden af hybridbiler.

Også her er der blandt Tørring Auto og Frank Elkjær Biler både enighed og uenighed. Først og fremmest konkluderer begge, at det lave tal skyldes de fleste bilisters kørselsbehov og frygten for om ganske kort tid at stå med forældet teknik.

- Det er ligesom at købe en ny computer, som groft sagt er forældet dagen efter. Så hurtigt går udviklingen. Og så ved jeg ikke, hvem man skal sælge de dobbelt så dyre elbiler til, inden man har knækket koden med batterierne - ingen gider bruge sit liv på at holde ved en ladestation, siger Frank Elkjær.

Elbilerne kommer ikke til at vinde større markedsandele, mener medejer Mikkel Bo Madsen fra Tørring Auto, som til gengæld har fidus til hybridbilerne. Arkivfoto: Lars Juul

Mens han til gengæld tror på, elbilerne vinder frem inden for en overskuelig årrække, er Mikkel Bo Madsen mere skeptisk. Selvom Hedensted Kommune kan bryste sig af en såkaldt superladestation ved motorvejsafkørsel 58, er den generelle infrastruktur ganske enkelt ikke gearet til et massivt indryk af elbiler.

- Tager vi Tesla ud af ligningen, er elbilerne slet ikke gode nok, og som verden ser ud lige nu, tror jeg ikke på, elbilerne vinder større markedsandele. Til gengæld forventer jeg, at hybridbilerne vinder terræn, siger han.

I øjeblikket bliver der forhandlet på Christiansborg om nye bilafgifter. Regeringens udgangspunkt er, at der i 2030 skal være mindst 500.000 elbiler på vejene. Ifølge Motorstyrelsen var der ultimo august 21.310.

De mest populære biler

I Hedensted Komune er der 25.649 indregistrerede personbiler. Top 10 rangerer således:

  • Volkswagen: 2.683
  • Peugeot: 2.440
  • Ford: 2.100
  • Toyota: 2.061
  • Citröen: 1.532
  • Skoda: 1.502
  • Opel: 1.343
  • Hyundai: 1.300
  • Renault 1.294
  • Suzuki: 1.152

Størstedelen af bilflåde i kommunen, 16.526 biler, kører på benzin, mens der er 9016 dieselbiler. Blot 107 kører på el. Listen tager ikke højde for antallet af hybridbiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce