Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

300.000 kroners julestemning endte i lysmasterne

Lokale frivillige havde taget det på sig at sørge for, den nye julebelysning kom tids nok op i lysmasterne. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Løsning Borger- og Erhvervsforening har gennem fem år samlet ind til ny julebelysning. Lørdag kom "stjerneskuddene" så op til skue.
Annonce

Løsning: De færreste studser formentlig over det som noget specielt - måske bliver det endda taget ganske for givet - men lørdag kulminerede fem års arbejde fra Løsning Borger- og Erhvervsforening, da en gruppe frivillige fik sat byens nye julebelysning op i lygtepælene.

Nærmere bestemt hænger der nu godt 40 lysende "stjerneskud", som skal skubbe på den gode julestemning, når man færdes på blandt andet Vestergade, Frederiksbergvej eller Vandmøllevej.

Egentlig har den nye belysning været tiltrængt i noget tid, da de nuværende "juletræer" en for en har pensioneret sig selv. Da de ikke længere laves, er det så småt endt ud i en situation, hvor udtrykket er lidt for spartansk.

Når det har taget en mindre årrække at nå i mål, skyldes det ene og alene prisen, som er endt på den gode side af 300.000 kr.

- Mit svar i første omgang var, at jeg da ikke skulle købe hele fabrikken, så man kan godt sige, at jeg blev overrasket over, hvor dyrt det er. Når jeg snakker med den almene borger, spærrer de også øjnene op over, hvor meget arbejde, der rent faktisk ligger bag, siger formand Nina Jessen.

Pengene er blandt andet kommet gennem kontingenter, overskud fra diverse arrangementet, bevilling af fonde samt sponsorater fra primært det lokale erhvervsliv.

Enten gør vi det ordentligt, eller også gør vi det ikke overhovedet. Og her har vi valgt at gå fuldt ud.

Nina Jessen, formand, Løsning Borger- og Erhvervsforening

Annonce

En levende by

Den nye julebelysning spiller godt sammen med, at den centrale vej Vestergade for nylig blev totalrenoveret for et større millionbeløb. Desuden kan byen se frem til at gennemgå en større forvandling de kommende år med nye udstykninger, multihus og nyt fodboldstadion.

Og med det nye julelys kan borgerforeningen nu strege endnu et punkt på ønskelisten ud.

- Uden sådan en belysning vil det komme til at se trist og halvsløjt ud, men nu understreges det i stedet, at Løsning faktisk er levende, siger Nina Jessen.

På grund af prisen var der i denne omgang ikke råd til at få Jernbanegade med på den nye julestemning. Det håber foreningen på ændres de kommende år.

Det var ikke højt fra træets grønne top, men alligevel blev der lørdag arbejdet et stykke over jorden, for at få den nye julebelysning op. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce