Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Affaldsindsamling med skraldebingo og hjælp fra elever

Danmarks Naturfredningsforening har fokus på takeaway-affald ved dette års affaldsindsamling. Pressefoto
I uge 15 løber Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling af stablen med stor opbakning fra de danske skoler og institutioner. I Hedensted Kommune skal 1384 børn deltage.

Hedensted: Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere i næste uge trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder. Affaldsindsamlingen er i år med deltagelse af 1384 børn fra skoler og institutioner i Hedensted Kommune.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til årets affaldsindsamling. På landsplan skal i alt 137.000 børn ud at samle skrald i løbet af skoleugen 12.-16. april.

Fokus på takeaway-affald

Hvert år indsamler Danmarks Naturfredningsforening oplysninger om, hvor mange kilo affald, og hvor mange dåser der er blevet samlet. I år bliver børnene også bedt om at tælle kaffekopper, pizzabakker, og hvad de ellers finder af takeaway-emballage.

På årets Affaldsindsamling sætter Danmarks Naturfredningsforening nemlig fokus på de mange former for takeaway-affald, der desværre bliver smidt på gaden, i grøftekanten og i naturen.

Annonce

Skraldebingo i Hedensted

Når børnene har været i marken i løbet hverdagene, følger de voksne trop i weekenden 17.-18. april.

Der er organiseret affaldsindsamlinger i Aale, Bisholt, Bjerre, Daugård, Flemming, Glud, Hedensted, Hornsyld, Korning,  Lindved, Rask Mølle og Stenderup.

I Hedensted har det nyoprettede Green Team valgt at gøre noget ekstra ud af affaldsindsamlingen. Møder man op i Trykkeriparken, kan man få udleveret et ark til skraldebingo eller man printe en plade selv.

Blandt de afleverede bingoplader vil der bliver trukket lod om gavekurve og gevinster fra de lokale butikker.

Affaldsindsamlingen

Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald, som har været holdt siden 2006.

Årets affaldsindsamling løber af stablen i uge 15. Børn fra skoler og daginstitutioner samler ind i hverdagene 12.-16. april, mens de voksne følger trop i weekenden 17.-18. april.

I 2020 blev der fundet 53.000 kilo affald – heriblandt 3.300 mundbind.

I år sætter indsamlingen fokus på takeaway-emballage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce