Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Alle skal føle sig velkommen i Løsning Gymnastikforening

Anja Steen er nomineret til "Initiativ Award", da hun har taget initiativ til at gøre Løsning Gymnastik Forening til en velkomstforening i samarbejde med DGI. Foto: Morten Pape
49-årige Anja Steen tog for snart tre år siden initiativ til at arrangere et velkomstarrangement, hvor Løsning Gymnastikforening åbnede dørene for alle i lokalsamfundet. Arrangementet, som i år bliver holdt for tredje gang, har til formål at indlemme både lokalfødte og tilflyttere i fællesskabet, hvorfor Løsning Gymnastikforening i dag er en såkaldt velkomstforening.
Annonce

Anja Steen, bestyrelsesmedlem og træner i Løsning Gymnastikforening, satte sig i 2017 for at åbne armene for lokalsamfundet.

Hun tog derfor initiativ til at arrangere et lørdags-velkomstarrangement, hvor alle havde mulighed for at komme forbi for at møde den frivillige forening, hvis formål er styrke den fysiske og psykiske form hos alle aktive, børn såvel som voksne.

Et af Anjas hovedmål med arrangementet var at inkludere lokalsamfundets mange nye borgere, hvorfor hun i samarbejde med DGI fik udarbejdet velkomstfoldere på flere forskellige sprog.

- Jeg har selv arbejdet inden for integration, så jeg tænkte, at det måtte kunne lade sig gøre at indlemme de mange nye borgere i fællesskabet, fortæller Anja Steen, der ved siden af arbejdet i Løsning Gymnastikforening er socialpædagog på Kildebjerget i Stouby.

Jeg har selv arbejdet indenfor integration, så jeg tænkte, at det måtte kunne lade sig gøre at indlemme de mange nye borgere i fællesskabet.

Anja Steen, bestyrelsesmedlem og træner i Løsning Gymnastikforening

Annonce

Initiativ har gjort foreningen til velkomstforening

Selvom det, ifølge Anja Steen, var ganske få, der aflagde foreningen et visit, da velkomstarrangementet løb af stablen i 2018, gav den snart 50-årige familiemor ikke op.

Arrangementet blev således gentaget 6. april 2019, hvor fremmødet var noget pænere, og i år vil arrangementet blive afholdt for tredje gang.

Løsning Gymnastikforening kan derfor i dag kalde sig en "velkomstforening" i DGI-regi, da foreningen - grundet Anja Steens initiativ - har gjort noget særligt for at tage imod nye medlemmer.

- Det var vores mål at blive en velkomstforening, og det har DGI nu hjulpet os til at blive, så det er jo bare skønt, siger Anja Steen, der både træner et fri-legs-hold af 8-12-årige drenge og et springhold af børn fra 0 - 2. klasse.

Udover Anja Steens dedikerede indsats i forbindelse med velkomstarrangement og træning, er hun medarrangør af "lederspiren", som er et kursus og valgfagstilbud for elever i 6 - 10. klasse.

Her lærer eleverne blandt andet at idéudvikle, planlægge og afholde events samt at tage ansvar og lede andre børn og unge. En uddannelse, der giver en tæt relation til det lokale foreningsliv samt et styrket CV, da der udstedes et DGI-bevis for en gennemført uddannelse.

Annonce

Afgiv din stemme her:

Fill out my Wufoo form!

OBS: Du kan stemme via dette link, hvis du ikke kan se afstemningsmodulet herover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce