Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Arbejdsmarkedsparadoks: Al snak om at rekvirere arbejdskraft uden for EU må forstumme

Rune Mikkelsen. Pressefoto

Læserbrev: Der har igennem længere tid været skrevet om behovet for at nedsætte det lovfastsatte beløb for virksomhederne til at kunne rekruttere arbejdskraft uden for EU, Norge, Island og Schweiz.

Vi befinder os for tiden i en usædvanlig historisk situation, hvor udbuddet af arbejdskraft inden for visse sektorer er mindre end efterspørgslen. Vi skal tilbage til boom-årene 2004-08 og 60'erne for at finde en lignende situation. Det vil derfor ikke vare ved, for i åbne markedsøkonomier sviger konjunkturerne altid med faste mellemrum.

For tiden er der mangel på både faglærte og ufaglærte jobs, og især i de større byer skriger arbejdsgiverne på rengørings- og restaurationsområdet på arbejdskraft.

Annonce

Der er stadig titusindvis af ufaglærte på overførselsindkomst, som vil kunne rekrutteres, og som gerne vil i arbejde, men de er ikke specielt motiverede, da der er tale om lavtlønsområder.

Det er forståeligt, men ikke acceptabelt, hvis man går ledig, at man afviser at tage et lavtlønsjob, indtil man finder et job, som man bedre kan lide eller med en højere løn, men allerede at være i job vil også forbedre ens chancer på arbejdsmarkedet.

I Danmark er der ca. 76.000 unge under 29 år, der ikke er i job eller under uddannelse. En arbejdsreserve, som skal kunne aktiveres. Hvor er jobcentrene henne?

Rune Mikkelsen

I Danmark er der ca. 76.000 unge under 29 år, der ikke er i job eller under uddannelse. En arbejdsreserve, som skal kunne aktiveres. Hvor er jobcentrene henne? Unge, der ikke er syge, skal inden for en lovfastsat periode, sendes i job, ellers skal de ikke kunne modtage skatteyderbetalt kontanthjælp eller dagpenge.

Er der tale om handicappede, herunder psykisk syge, må de selvfølgelig, i det omfang det er muligt, visiteres til skåne- eller fleksjobs. Det giver personligt selvværd at være en del af samfundsmaskineriet.

De kritiserede jobcentre, som der desværre ikke er politisk opbakning til at nedlægge, må oppe sig for at få den sidste reserve gelejdet ind på arbejdsmarkedet, og så må arbejdsgiverne i de berørte brancher også gribe i egen barm og lokke med højere løn.

Kan den ikke rekvireres i Danmark, og er der tale om jobs uden kundekontakt, så er der stadig millioner af arbejdsløse i EU-landene i Sydeuropa og Sydøsteuropa, som arbejdsgiverne kan komme i kontakt med via EU's jobdatabaser.

Al snak om at rekvirere arbejdskraft uden for EU må forstumme. Kun i sjældne tilfælde med jobs, der kræver særlige kvalifikationer, bør lovgivningen kunne hjemle dette.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fællessang i Løsning skubbet til ny dato

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kvinde på el-løbehjul påkørt i rundkørsel

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Begyndende generationsskifte i 101 år gammelt firma: Mester har fået tidligere lærling som medejer

Hedensted/Juelsminde Avis

Vejle-organist spiller til kyndelmisse i Glud

Hedensted/Juelsminde Avis

Foredrag om De Stærke Jyder

Hedensted/Juelsminde Avis

Lene fik fire-dobbelt bypass-operation: Arbejdet i Hjerteforeningen får mig til at tænke mindre på mine dårligdomme

Hedensted/Juelsminde Avis

Fra roehakker til tv-direktør: Hør Ivar Brændgaard fortælle om sit liv

hedensted

BGI udvider med slag og spark: Står til at blive landets største med 750 elever til næste skoleår

Hedensted/Juelsminde Avis

Blev taget på fersk gerning med trailer fuld af tyvekoster: Og så kom der en lang række sigtelser oven i puljen

Hedensted/Juelsminde Avis

Den sammenligning forstår jeg simpelthen ikke, at du vil være bekendt, Henrik Højlund

Hedensted/Juelsminde Avis

Torup Kunst genopstår: Birgit vil køre galleri videre i Hannes ånd

Annonce